AktualityMuži

B tým mužů neudržel vedení s Tatrou a sestupuje do 2. ligy

1. liga, druhá nejvyšší úroveň v rámci systému ragbyových soutěží, se letos stejně jako extraliga hrála v osmi účastnících. Od následujícího ročníku se systém obou soutěží mění, dochází k jejich zúžení na šest účastníků. Z extraligy tak pro ročník 2024 sestupují dva nejhůře umístěné týmy do 1. ligy, z 1. do 2. ligy čtyři mužstva. Vítěz letošního ročníku 2. ligy Tatra Smíchov B vyzval v neděli 18. června v baráži čtvrtý tým 1. ligy, kterým se stal právě Mountfield Říčany B.

První poločas utkání nenasvědčoval tomu, že by Říčany neměly utkání zvládnout. Tři pětky Mountfieldu položili Duffek, Rada a Plíhal, dalších 7 bodů přidal kopáč Vojtěch Růžička. Za Tatru skóroval pouze Mortkowitz za pět bodů a do šatem se tak šlo za stavu 22:5. 

Druhý poločas bohužel přinesl opačný obraz. Hráči Tatry střádali body, čtyřikrát položili a dalších 6 bodů zaznamenali z kopů po položení. Naopak říčanští ragbisté již připsali pouze 7 bodů, když se položením prosadil Jindřich Duffek a Růžička úspěšně kopl na háčka. Rozhodnutí zápasu přinesla 73. minuta, kdy položil svou druhou pětku Mortkowitz a Čestmír Řanda následným úspěšným kopem rozhodl o výhře Tatry. 

RC Mountfield Říčany B vs. RC Tatra Smíchov B 29 : 31 (22 : 5)

PCh, foto Jiří Koliš