AktualityMládež

Zlato a tři stříbra ze sedmičkových soutěží mládeže

Mladí ragbisté a ragbistky Mountfieldu získali pro klub další cenné kovy. V sedmičkových Mistrovstvích České republiky se juniorům podařilo ve finále zdolat rivala z Tatry Smíchov, starší žáci a kadeti naopak stejnému soupeři v boji o zlato podlehli. Stříbro má také společný tým Říčan a Petrovic v kategorii dívek do 17 let. 

U18 junioři – Mistrovství ČR 7s – stadion RC Praga Praha, neděle 18. června

Mountfield ve skupině zdolal Spartu 36:5 a Bystrc 19:12 a v semifinále Společenství Slavia/Petrovice vysoko 45:5.

„V dramatickém finále s Tatrou se v obou týmech představili hráči s ambicí dostat se do reprezentace U18 ČR 7s, která bude v polovině července ve Švýcarsku na Mistrovství Evropy nejvyšší úrovně Championship obhajovat loňské 5.misto, a bylo opravdu na co koukat! Technické dovednosti, rozhodování, rychlost, tvrdé skládky a souboje, minimum individuálních chyb, skvělé výkopy po položení pětky a kopy na háčko byly vidět po celý zápas, kdy se oba týmy střídaly ve vedení. Větší vůli po vítězství a herní klid v závěru utkání měli naši hráči za vedení 26:24, kdy dokázali přehrát obranu soupeře a pečetit vítězství položením na 33:24.“ Tak popsal vítězné finále trenér Tomáš Kohout.

U14 starší žáci – Mistrovství ČR 7s – stadion RC Slavia Praha, sobota 17. června

Starší žáci Říčan vybojovali v Mistrovství republiky v olympijských sedmičkách stříbrné medaile. V turnaji porazili Pragu, Bystrc a Spartu, nad jejich síly byl pouze mistrovský tým Tatry Smíchov.

U17 dívky – Série ragby 7s dívek – stadion RC Mountfield Říčany, sobota 17. června

Závěrečným šestým turnajem konaným v Říčanech se završila sedmičková soutěž dívek do 17 let. Děvčata Říčan v soutěži bojovala ve společném týmu s Petrovicemi a získala celkové druhé místo. První místo vybojoval tým Moravia Rugby, třetí skončily Babice.

U16 kadeti – Mistrovství ČR 7s – stadion RK Petrovice, sobota 24. června

Ragbisté Říčan získali v kategorii do 16 let stříbrné medaile. V turnaji Mistrovství České republiky 7s porazili v základní skupině Spol. Olymp 22:5 a Slavii 27:5. V semifinále zdolali domácí Petrovice 24:10. Nad jejich síly byla až ve finále Tatra Smíchov, které podlehli 0:31.

GRATULUJEME VŠEM RAGBISTKÁM A RAGBISTŮM, TRENÉRŮM A OSTATNÍM ČINOVNÍKŮM NAŠICH MLÁDEŽNICKÝCH KATEGORIÍ K JEJICH ÚSPĚCHŮM A DĚKUJEME ZA JEJICH PRÁCI A VYNIKAJÍCÍ REPREZENTACI NAŠEHO KLUBU.

PCh 19.6.2023, aktualizováno 28.6.2023