AktualityMuži

Mountfield přivítá v poháru Spartu, v akci i béčko proti Bystrci

Po letní pauze se rozjíždí pohárová soutěž mužů. Mountfield se v ní nejprve v sobotu utká se Spartou. O den posléze vstupuje do soutěže i náš „B tým, stejně jako v 1.lize ve společenství s Iuridicou.

1.kolo Pohár ragby XV mužů:

RC Mountfield Říčany vs. RC Sparta Praha, stadion Josefa Kohouta v Říčanech, sobota 27.8. od 14:00

Říčany/Iuridica vs. RC Bystrc, stadion Josefa Kohouta v Říčanech, neděle 28.8. od 16:00

Pohár XV je nová soutěž, respektive soutěž nového formátu, ve které se utká 20 týmů rozdělených do 5 výkonnostních skupin. Úřadující mistr republiky Mountfield je pochopitelně nasazen do první skupiny, tým Říčany „B“/Iuridica je pak ve skupině třetí. První část soutěže se odehraje ve skupinách jednokolově každý s každým. Říčany se postupně utkají se Spartou, následně zajíždí na Pragovku a končí doma s Tatrou. Po  základní části následuje playoff soutěže, kde se již jednotlivé skupiny prolínají. Finále se odehraje na stadionu Markéta v Praze 19. listopadu. Více k systému soutěže naleznete na unijním webu zde: http://www.rugbyunion.cz/cs/article/2439

Říčany se Spartou sehrály naposledy krásný duel plný emocí v základní části extraligy v dubnu tohoto roku. Po herně i výsledkově vyrovnané první půli (6:6) převzaly otěže zápasu domácí Říčany a i díky chybám a zbytečným prohřeškům Sparty, po kterých Pražané viděli žlutou a červenou kartu, zvítězily nakonec 28:18. Za domácí zaznamenali body Tristan Horak (18 bodů) a Petr Máslo, který připsal 10 bodů za dvě položené pětky.

Naše „béčko“ ve společenství s Iuridicou postoupilo v jarní 1.lize až do finále soutěže, kde podlehlo Zlínu. V prvním kole poháru se tým postaví tradičnímu moravskému klubu RC Bystrc. Moravané skončili v 1. lize na čtvrtém místě a s naším výběrem utrpěli v sezoně hořkou porážku 19:54.

Přijďte povzbudit říčanské barvy v prvním kole ragbyového Poháru XV!

PCh, 22.8.2022

ilustrační foto Martin Zvolský