AktualityŽeny

Třetí místo z domácího turnaje

Říčanské holky bojovaly, hrály výborné ragby a prohrály jen jeden zápas. Suma sumárum, třetí místo na domácím kolbišti v předposledním turnaji Elitní série žen v sedmičkovém ragby. Chtěly být o dvě příčky výše, ale i tak si zaslouží velkou gratulaci nejen za výkon v tomto turnaji.

Byla to skvělá podívaná. Česká liga má nejen díky účasti mistryň Rakouska a Maďarska šmrnc. V turnaji nebylo vyloženě špatných zápasů.

Naše reprezentantky dostaly ve skupině za soupeřky ragbistky ze Sparty, maďarského Medvéku a Petrovic. První zápas se Spartou a jasné vítězství 31:5. Po velmi krátké pauze dané programem trochu trápení s Medvékem, ale výhra 26:14 a pak už zápas, na který se těšili všichni diváci. Mountfield Říčany vs. Petrovice, druhý s prvním v průběžné tabulce českých družstev v lize. Byla to bitva o titul od začátku do konce, která se nevyvíjela pro naše barvy dobře, Petrovice byly prostě tento den lepší a vyhrály 19:0 a posunuly naděje na říčanský titul do oblasti teorie.

V utkáních o umístění se děvčata Mountfieldu utkala s Tatrovačkami o bronz a ukázala, že letos jsou na tom o něco lépe – vítězství Říčan 14:5. Ve finále si borkyně Petrovic poradily s Vídní snadno 36:12 a po zásluze turnaj ovládly.

Elitní série se uzavře v Petrovicích v sobotu 15. června.

výsledky turnaje Elitní série žen 7 dne 25. května v Říčanech

PCh, 26. 5. 2019, foto P.Hněvsa