AktualitySvětové ragby

Mistrovství světa v ragby začíná v pátek 8. září

Utkáním mezi Francií a novozélandskými All Blacks začne v pátek 8. září na stadionu Stade de France v Saint-Denis v metropolitní oblasti Paříže jubilejní desáté Mistrovství světa v ragby.

Turnaj se odehraje na devíti stadionech napříč Francií. Nejmenší stadion s kapacitou 33.150 diváků je v Toulouse, největší pak Stade de France s kapacitou přes 80 tisíc diváků.

O vítěznou trofej se utká dvacet týmů, které se nejprve střetnou ve čtyřech základních skupinách. Play-off turnaje začíná úvodními čtvrtfinále 14. října, finále je na programu 28. října.

Nejvíce zemí, devět, dodala na šampionát Evropa, kterou budou reprezentovat Francie, Anglie, Irsko, Itálie, Skotsko, Wales, Gruzie, Rumunsko a Portugalsko. Afriku bude zastupovat obhájce trofeje Jižní Afrika a Namibie, Asii Japonsko. Z jihoamerického kontinentu míří na turnaj Argentina, Uruguay a Chile, z Oceánie Austrálie, Fiji, Nový Zéland, Samoa a Tonga.

Díky České televizi si můžete utkání Mistrovství světa užít v domácím pohodlí, zde je kompletní program vysílání ČT:

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/ragby/ms-v-ragby/mistrovstvi-sveta-2023/program-a-vysledky/program-vysilani-ms-v-ragby/64ea0f96b923c8c51fa66f9c

PCh, 6.9.2023