AktualityReprezentace

Češi porazili ve Zlíně Moldavsko

V druhém podzimním utkání seriálu Mistrovství Evropy zvítězili čeští reprezentanti nad Moldavskem 39:13. V dresu národního týmu se představili i říčanští borci Tomáš Stránský, Tomáš Adámek, Lukáš Chytil, Kryštof Kohout, Lukáš Linhart a Jan Kučera a také odchovanci Jakub Homer a Martin Cimprich.

Utkání se hrálo ve skvělé divácké kulise na stadionu ve Zlíně, organizaci i atmosféru si pochvaloval i trenér Miroslav Němeček. „Divácká kulisa ve Zlíně byla prostě skvělá, doufám, že se zde reprezentační ragby zase vrátí“.

V zápase bylo k vidění oboustranně pohledné ragby, Moldavci přijeli s velmi fyzicky disponovaným týmem a měli převahu v mlýnech. Češi se rozjížděli pomaleji, ale postupně začali Moldavce přehrávat, zejména v druhé půli a nakonec získali po závěrečné pětce Honzy Čížka i bonusový bod za položené pětky. 

„Tým šlape, bohužel se to moc neprojevilo první poločas, tam jsme měli dost problémů s mlýny a ve standardních situacích,“ hodnotil utkání pro web ČSRU kouč Miroslav Němeček. „Ve druhé půli to už bylo mnohem lepší.“

PCh, foto P.Flousek / www.rugbyunion.cz