AktualityMuži

O čelo tabulky se Spartou

V sobotu 2. dubna přivítá Mountfield od 14 hodin na stadionu Josefa Kohouta pražskou Spartu. Utkání dvou posledních mistrů republiky a také v letošní sezoně zatím jediných dvou neporažených týmů je velkým lákadlem čtvrtého kola extraligy.

„Myslím, že Sparta po loňském menším výpadku opět nabírá formu a bude jedním z hlavních adeptů na titul. Tým je posílený jednak o kvalitní hráče z Pragy (Diviš, Forst), tak i o hráče ze zahraničí. Zápas proti Spartě je pro nás hlavně v poslední době hodně prestižní a v této fázi je to pro nás zápas klíčový, pokud chceme pomýšlet na to, že budeme hrát zápasy play-off doma před naším publikem“, hodnotí před utkáním trenér Mountfieldu Miroslav Němeček.

V sestavě Sparty je řada současných či bývalých reprezentantů a zároveň mladých talentovaných borců. Pražané se také mohou spolehnout na naturalizované Jihoafričany Nicolaase Uyse a Sheldona Fortuina a Namibijce PJ Walterse, účastníka Mistrovství světa v Japonsku v roce 2019. Spartu nově vede zkušený trenér spojený doposud především s Pragou, Eduard Krützner mladší.

Sparta si v dosavadním průběhu extraligy poradila se Slavií 39:11, Dragonem 38:7 a s Pragou 26:13. Ve všech zápasech získala i bonusový bod za čtyři položení a je o skóre v tabulce za Mountfieldem.

Mountfield potvrzuje mistrovskou formu z loňské sezony a zatím prochází extraligou suverénně. Po výhře 74:5 nad Přeloučí předčili říčanští ragbisté nečekaně vysoko Vyškov 52:12 a v minulém kole vyhráli na půdě ambiciózní Tatry Smíchov 27:14. Mountfield má v sezoně kvalitní vstupy do utkání, opřít se může o standardní situace, v útoku se daří talentovaným odchovancům i nejlépe bodujícímu hráči extraligy Tristanovi Horakovi.

Vážení fanoušci, přijďte povzbudit říčanské ragbisty v souboji s tradičním rivalem ze Sparty.

RC Mountfield Říčany vs. RC Sparta Praha, sobota 2. dubna od 14:00 na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech.

PCh 29.3.2022, ilustrační foto Jiří Koliš