AktualityMuži

V sobotu přivítáme Tatru

V sobotu 9. října odehraje Mountfield další extraligové utkání, od 14 hodin hostí smíchovskou Tatru. Utkání neporažených celků může hodně napovědět v boji o titul. Spoléháme proto na fanoušky, že přijdou podpořit v hojném počtu říčanské borce.

Tatra Smíchov přijíždí do Říčan naladěna venkovními výhrami na půdě Slavie a Přelouče a domácím triumfem nad Spartou. Smíchovské vede bývalý vynikající reprezentant Jan Oswald, který hodně spoléhá na útok, ve kterém je řada opor patnáctkové či sedmičkové reprezentace. Kapitánem Tatry je univerzál Karel Berounský, který dokáže skvěle zahrát v útoku i v roji. Dalšími oporami jsou rtuťovitá mlýnová spojka Marek Šimák, jihoafrická útoková spojka Jacques Fick, útočníci Michael Neužil a Daniel Stárka, či mlynář Matouš Hodek. V posledním zápase před reprezentační pauzou položili smíchovští v Přelouči domácím hned jedenáct pětek a v tabulce jim patří třetí místo o skóre za Mountfieldem.

Mountfield má za sebou těžký duel na Spartě, v němž v závěru uhájil výhru o tři body (23:20 z pohledu Mountfieldu). Tři zápasy a tři výhry znamenají druhé místo v tabulce, na Vyškov ztrácí Říčany jeden bod, Moravané totiž získali o jeden bonusový bod za čtyři položené pětky více. I hráči Mountfieldu jsou oporami národních týmů, v dvojutkání reprezentací U20 a mužů proti Polsku, resp. Německu se představili Tomáš Stránský, Lukáš Linhart, Tomáš Adámek, Lukáš Chytil, Robert Trefný, Jan Matěj Haš, Kryštof Kohout a David Mašek. Skvělou formu  si drží Tristan Horak, mladý Jihoafričan zaznamenal v předposledním utkání proti Slavii rekord v počtu bodů v jednom utkání, dosáhl neuvěřitelných 45 bodů. Spolehlivostí při exekuci trestných kopů a kopů po položení vnáší do týmu potřebný klid a jistotu.

Vítěz sobotního duelu může udělat výrazný krok směrem k titulu, udělá jej Mountfield, anebo Tatra? BUĎ U TOHO I TY!

Utkání RC Mountfield Říčany – RC Tatra Smíchov začíná na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech v sobotu 9. října od 14:00 hodin

Před zápasem mužů je možné sledovat duely kadetů, od 11:00 „áčka“ proti týmu Zlín/Olomouc a od 12:10 „béčka“ proti Olympu.

Všichni návštěvníci (s výjimkou dětí do 6 let) jsou v souvislosti s pandemií Covid povinni před vstupem na stadion předložit doklad o negativním testu (PCR či antigenním), nebo absolvovaném očkování, nebo prodělané nemoci Covid, v souladu s platným opatřením. Bez tohoto nebudou na stadion vpuštěni. Na stadionu jsou povinni dodržovat aktuálně platná opatření.

PCh, 4.10.2021