AktualityMuži

Mountfield vyhrál na Tatře, v druhém kole Letního Poháru hostí v sobotu Pragu

V prvním kole Letního Poháru XV zvítězili ragbisté Říčan na hřišti Tatry Smíchov 21:19. Nyní je čeká na domácí půdě Praga, která zdolala Spartu na svém hřišti 16:14. V posledním utkání 1.kola Poháru zvítězila Slavia nad Přeloučí 46:20.

RC Mountfield Říčany – RC Praga Praha, sobota 12.6.2021 od 14:00 hodin, stadion Josefa Kohouta v Říčanech. Vstup volný. Dbejte aktuálních koronavirových opatření.

Letní Pohár XV je krátkodobá soutěž připravená sportovním ředitelem ČSRU, Antonínem Brabcem. Po uvolnění proti covidových opatření tak mohou kluby odehrát soutěžní utkání s vrcholem v sobotu 19.6. Soutěž je tříkolová a hraje se následujícím systémem (zdroj web ČSRU zde: https://rugbyunion.cz/cs/article/2024):

Šest ligových týmů se utká o „Letní Pohár XV“ ve třech hracích víkendech.

Soutěž je rozdělena na základní část, která proběhne ve dvou kolech. Ve třetím kole se utkání týmy o pořadí.

Účastníci: RC Slavia Praha, RC Mountfield Říčany, RC Praga Praha, RC Přelouč, RC Sparta Praha, RC Tatra Smíchov

  1. kolo: soupeři na základě losu sportovního ředitele. Pořadatelství (domácí) na základě posledního utkání v soutěži ČSRU.
  2. kolo: soupeři na základě tabulky po 1. kole. Tým, který nehrál doma v 1. kole by měl hrát doma. V případě, že by domácí pořadatelství vycházelo na oba nebo případně na žádného rozhodne los.
  3. kolo: utkání o umístění na základě tabulky po 2. kole. Pořadatelství (domácí) 1., 3. a 5. v tabulce po 2. kole

Hodnocení výsledků:

Základní část (1. a 2. kolo):

Čtyři body za výhru, dva body za remízu, nula bodů za prohru. Bonusové body: jeden bod za 4 a více položení, jeden bod za prohru o 7 a méně bodů. Bonusy se vzájemně nevylučují. Pořadí v tabulce rozhoduje počet dosažených bodů, v případě rovnosti bodů lepší rozdíl skóre, v případě rovnosti rozdílu skóre rozhoduje rozdíl dosažených a obdržených položení.

Nadstavbová část (3. kolo):

Utkání se hrají do úplného rozhodnutí dle čl. 116 odstavec 3. SŘR