AktualityKlub

Martin Cimprich ragbistou roku 2019, i v dalších kategoriích oceněni Říčanští

Česká rugbyová unie zveřejnila výsledky tradiční ankety Ragbista roku. Říčanské ragby je zastoupeno napříč kategoriemi ankety.

V nejprestižnější kategorii Ragbista roku 2019 zvítězil odchovanec našeho klubu Martin Cimprich! Reprezentant České republiky v současnosti hraje a studuje ve Skotsku a v obou těchto činnostech skvěle reprezentuje české i říčanské ragby.

V kategorii nejlepší hráč Ragby 7 se na druhém místě umístil Albert Froněk, který s ragby začínal v Říčanech. Již jako mladý se vydal na stáž do Jihoafrické republiky, poté působil v Olympu. V loňské sezóně pak hrál za pražskou Pragu a irský klub Dolphin RFC.

Reprezentant roku je kategorie, kde společně soupeří muži i ženy. Martin Cimprich se musel na třetím místě sklonit před Petrou Křiklánovou, z loni mimořádně úspěšné české ženské reprezentace.

Třetí místo získal v kategorii Rozhodčí roku Tomáš Tůma. Tomáš je jedním z našich nejrespektovanějších a nejzkušenějších rozhodčích a organizátorem rozhodcovské činnosti v naší unii.

V kategorii Reprezentační trenér obsadil třetí místo Miroslav Němeček. Míra se po letech strávených v zahraničním profesionálním ragby vrátil do domovských Říčan. K trénování klubového áčka přibral ještě i reprezentaci mužů ČR, kterou trénuje společně s vyškovským Pavlem Palou.

A opět Miroslav Němeček, tentokrát v kategorii Klubový trenér a druhé místo za Pragovákem Romanem Šusterem.

Klubový trenér mládeže a vítězný Tomáš Kohout. Junioři Říčan pod jeho vedením získali v uplynulé sezóně pátý ligový titul v řadě. Tomáš Kohout je ale také neúnavným organizátorem a metodikem ragbyové činnosti dětí a mládeže.

Antonín Brabec se stal osobností ligy. Na podzim se rozloučil s říčanským dresem s bronzovou medailí na krku, a přestože za několik týdnů oslaví sedmačtyřicáté narozeniny, byl stále platným hráčem týmu. Tony ještě kopačky na hřebík nepověsil a letos by měl svou herní inteligencí, šikovností a zkušenostmi hodně pomoci nováčkovi z Přelouče.

Akcí roku se stal turnaj dětí a mládeže PYRF, hraje se na různých hřištích v Praze a také u nás v Říčanech. Již tradiční turnaj přiláká každý rok řadu zahraničních týmů a je jednou z největších akcí svého druhu ve střední Evropě.

Zůstáváme ještě u akce roku. Třetí místo patří zimnímu festivalu ragby pro děti ve Zbuzanech. Akce, kterou založil a organizuje již zmíněný Tomáš Kohout, trhá každoročně své vlastní rekordy v počtu dětí hrajících v ČR ragby v zimě v hale.

Jakub Homer a Jakub Havel se v anketě Talentovaný hráč do 20 let umístili na druhém a třetím místě. Oba se podíleli na postupu českých dvacítek na ME v Portugalsku, které bohužel znemožnil koronavir. Doufejme, že neovlivní přestup Jakuba Homera do Francie, a na jeho talentu tak budou dále pracovat ve Valence Romans Drome Rugby.

Talentovanou hráčkou do 20 let se stala Julie Doležilová. Julie začala s ragby v Říčanech, ale v loňské sezoně přestoupila do smíchovské Tatry, kde dále prokazuje velký sportovní talent. V anketě předčila druhou Věru Gärtnerovou, která hraje ragby v Říčanech.

Jakub Selix získal třetí místo v kategorii Talentovaný hráč roku do 18 let. V loňském roce se podílel na vítězství České republiky na sedmičkovém turnaji Mistrovství Evropy hráčů do 18 let divize Trophy.

Talentovaným hráčem do 16 let se stal Matěj Novák. Matěj je dalším z řady říčanských talentů s velkým potenciálem do budoucna.

Rugby Club Mountfield Říčany gratuluje všem dekorovaným. Nechť je toto ocenění pro Vás zdrojem další motivace a zároveň závazkem neutuchající poctivé práce.

PCh, 19. 5. 2020