SCM

Zimní kempy souhrnně

V druhém lednovém víkendu se v hale U lesa uskutečnily zimní kempy RC Mountfield Říčany. Již tradičně jsme si k jejich realizaci pozvali i špičkové zahraniční trenéry s bohatou kariérou ve vrcholovém ragby.

Hlavními hvězdami letos byli Ricardo Loubscher, bývalý jihoafrický reprezentant a asistent trenéra Springboks, Heineke Meyera, na Mistrovství světa 2015. Jonathan Mokuena byl zase kapitánem Jihoafrické republiky v sedmičkové variantě ragby.

Dalšími trenérskými osobnostmi byli již z dřívějších akcí dobře známí Andrew Barlow, Maso Bowles, Ntando Manyosha a Richard de Jäger.

V neposlední řadě se dětem věnovali Miroslav Němeček, Antonín Brabec, Tomáš Kohout a také trenéři kategorií.

V rámci kempu se v sobotu v podvečer uskutečnil také trenérský workshop s podtitulem Progresivní přístup k ragby, který si nenechalo ujít na 30 trenérů nejen z našeho klubu, ale i Petrovic, Sparty, či Iuridicy.

Vlastní tréninky byly rozděleny dle kategorií a zúčastnily se jich děti především z Říčan, Petrovic a Babic. Mladí ragbisté a ragbistky měli příležitost zlepšit si své individuální technické zdatnosti, či řešení herních situací v rychlosti a prostoru.

  • U8, U10 – sobota dopoledne – 61 dětí
  • U12 – sobota odpoledne – 41 dětí
  • U14 – neděle dopoledne – 38 dětí
  • U16, U19 – neděle odpoledne – 44 dětí
  • CELKEM 184 dětí

Zimní kempy přinesly to co jsme od nich očekávali. Hojnou účast, špičkově vedené tréninky v kvalitním zázemí, sdílení know how a nadšení a radost ze sportování.

PCh, 15.1.2020