AktualityMuži

Poslední březnovou sobotu hostíme Pragu

Začíná nový ročník nejvyšší soutěže mužů a hned v úvodním kole nás čeká velmi zajímavý soupeř. RC Praga Praha, se šestnácti mistrovskými tituly premiant historických tabulek českého ragby.

Pragováci obsadili v loňském ročníku extraligy páté místo, když jistě pomýšleli výše. Stopku žlutočerným vystavil ve čtvrfinále pozdější finalista z Vyškova, když ve Vysočanech urval výhru 14-3. Praga vedená bývalým kapitánem národního týmu, Romanem Šusterem, se bude i letos opírat o zkušené hráče, Petra Čížka či Tomáše Forsta, ale má v kádru i velmi talentované zástupce mladé generace, jakými jsou třeba Matyáš Hopp a především třetiřadník Dan Hošek, který je i přes nízký věk nezpochybnitelnou součástí národního týmu ČR a dle hlasování ragbyových odborníků druhým nejlepším ragbistou České republiky za rok 2018.

Mountfield vstupuje do sezony s obměněným realizačním týmem. Antonín Brabec míří k veslu sportovního úseku České rugbyové unie a tak bude v týmu Říčan nově působit „pouze“ jako asistent pro útok. Novým hlavním trenérem byl jmenován Miroslav Němeček. Ikonický druhořadník se po letech v zahraničí vrátil do mateřského klubu a do trenérské role si přináší ambice, vůli a pracovitost, které jej zdobily v jeho profesionální hráčské kariéře ve Francii. Tým nově doplnil jihoafrický pilíř Giancarlo Cesare Cordani, přes pouhých osmnáct let velmi fyzicky vyspělý a odolný hráč. Klub ještě jedná o příchodu jedné posily do útočné řady.

Utkání se odehraje na stadionu Josefa Kohouta v sobotu dne 30. března 2019, výkop ve 14:00 hodin. Následně odehrají své utkání záložní týmy obou klubů.

Zveme a těšíme se na Vás, fanoušci a podporovatelé Říčan i Pragy a doufáme, že vytvoříte svým týmům pravé ragbyové prostředí!

PCh, 21. 3. 2019