AktualityMuži

Poslední srpnovou sobotu hostíme Dragon

Po letní pauze se na scénu vrací nejvyšší česká ragbyová soutěž. V sobotu 31. srpna hostí Mountfield na stadionu Josefa Kohouta od 15:00 ragbisty brněnského Dragonu. Zápas to bude mimořádně důležitý. Mountfield v odehraných čtyřech kolech nadstavbové části „TOP6“ pouze jedenkrát zvítězil a potřebuje v tomto utkání potvrdit roli favorita.

Dragon se v základní části 1. ligy umístil na poslední postupové, tj. šesté příčce a těsně tak proklouzl do nadstavbové části. V ní se zatím Moravanům nedaří podle představ, když ve všech čtyřech odehraných utkáních podlehl, byť se čtyřmi bonusovými body na kontě. Hvězdou týmu trenéra Nigela Briggse je mlýnová spojka s bohatými reprezentačními zkušenostmi Zbyněk Schütz.

Říčany figurují v tabulce TOP6 (bez bonifikace) na pátém místě o tři body za Vyškovem a vzhledem k tomu, že říjnové play-off se týká pouze nejlepších čtyř týmů, je úkol pro zápas s Dragonem jasný. Trenér Mountfieldu Miroslav Němeček se v utkání bude muset obejít bez dlouhodobě zraněných Lukáše Chytila a Petra Másla, k nimž se přidal před několika dny s vážným poraněním kolene Stefan Gerber. Jinak zůstal kádr pro podzimní část sezóny beze změn.

V přípravném utkání, které sehrál Mountfield vítězně v pátek 23. srpna proti Slavii, si dres Říčan oblékli další nadějní borci z juniorské kategorie a právě na mladou nastupující generaci bude trenér Němeček sázet i v nadcházejících utkáních 1. ligy ragby.

Přijďte i VY povzbudit naše říčanské ragbisty v sobotu 31. srpna od 15:00 na stadion Josefa Kohouta!

PCh, 27. 8. 2019