AktualityMuži

S Tatrou o finále Poháru ragby XV, B tým s Vyškovem

Soupeřem říčanského Mountfieldu v semifinále Poháru ragby XV bude smíchovská Tatra. Semifinále se hraje na dva zápasy, výhodu domácího prostředí bude mít v prvním duelu v sobotu 22. října Mountfield, za týden se pořadatelství ujmou smíchovští.

RC Mountfield Říčany vs. RC Tatra Smíchov │ stadion Josefa Kohouta v Říčanech, sobota 22.10.2022 od 13:00

Oba soupeři se letos potkali již třikrát a vítězství vždy slavil Mountfield, který nejprve v základní části extraligy zvítězil pod Strahovem 27:14, následně se radoval v domácím finále extraligy po jednoznačném výsledku 45:8. Poslední vzájemný zápas se uskutečnil 27. září na stadionu Josefa Kohouta, Mountfield hrál více než poločas oslaben o vyloučeného Michala Schlangera, přesto utkání dovedl do vítězného konce s výsledkem 42:12.

Zářijový zápas s Tatrou byl po hříchu tím posledním, který Mountfield v podzimní pohárové soutěži odehrál. Utkání o nasazení do semifinále se Spartou naplánované na uplynulý víkend se neuskutečnilo, tým Sparty nemohl pro absence v kádru duel sehrát a ten se tak neuskutečnil. Mountfield tak postoupil z prvního místa v základní skupině přímo do semifinále jako první nasazený.

Tatra Smíchov narazila ve čtvrtfinále na Vyškov. Vyškovští v prvním duelu na domácí půdě podlehli 33:52 a do Prahy k odvetě již nenastoupili, když je stejně jako Spartu potrápily rozsáhlé absence v kádru.

Vítěz semifinálového dvojutkání narazí ve finále konaném na národním ragbyovém stadionu v Praze na Markétě na vítěze vysočanského derby Sparta – Praga. Hrát se bude v sobotu 19. listopadu od 17 hodin.

V pohárové skupině o celkové 5. – 8. místo se představí ve společenství s Iuridicou také náš „B“ tým proti Vyškovu. První semifinále této skupiny můžete shlédnout hned po utkání prvního týmu a sice v sobotu 22.10. od 15:30 v Říčanech. Lepší z této semifinálové dvojice se utká s vítězem druhého semifinále Dragon – Slavia o pohár skupiny B.

A to ještě není ragbyové nabídky na sobotu 22.10. v Říčanech konec. V 11:00 se uskuteční přátelské utkání našich kadetů proti Spartě.

Přijďte povzbudit říčanské ragbisty!

PCh, foto Jiří Koliš