AktualityMuži

Extraligu začneme s Přeloučí

Již za týden se opět rozběhne ragbyová extraliga, Mountfield do ní jako obhájce titulu vstoupí domácím utkáním s Přeloučí. Utkání začíná v sobotu 5. března ve 14:00 hodin, hrát se bude na zadním hřišti v areálu stadionu Josefa Kohouta. Vstupné na utkání je dobrovolné.

“Po zisku titulu nelze mít nižší ambice, než je obhajoba. Máme mladý perspektivní tým, kádr dále doplňujeme talentovanými odchovanci. Příležitost tak určitě dostanou třeba devatenáctiletí Jakub Selix a Ladislav Rada. Naopak se budeme muset obejít bez Jana Kučery, který nadcházející ligovou sezonu odehraje ve Vyškově”, informuje před začátkem extraligy trenér Mountfieldu Miroslav Němeček.

V loňském roce se ragbisté Mountfieldu a Přelouče poměřili dvakrát. V červnu v Poháru ČSRU zvítězily Říčany doma vysoko 101:5. I když tomu výsledek nenapovídá, hosté předvedli v utkání srdnatý a sympatický výkon, do Říčan přijeli pouze se čtrnácti hráči a po zranění Vojtěcha Jecha ještě v prvním poločase, dohrávali dokonce ve třinácti. Druhé klání obou soupeřů se uskutečnilo v říjnu v extralize, tentokrát ve východních Čechách. I zde byl úspěšnější Mountfield, který zvítězil 41:0.

Přelouč vedená hrajícím trenérem, toho času ovšem v rekonvalescenci, Janem Čížkem, má v kádru několik reprezentantů. Bratři Jan a Jakub Čížkové a Jan Kohout jsou stabilními členy reprezentačního áčka, start za áčko si v Chorvatsku připsal i talentovaný Štěpán Krejzl, ve dvacítce působil Vít Rozkošný.

Přijďte povzbudit ragbisty Mountfield na cestě za obhajobou titulu. V sobotu 5. března od 14:00 – RC Mountfield Říčany vs. RC Přelouč.

Domácí zápasy Mountfieldu v extralize v základní části:

  • 05. 03. 2022    RC Mountfield Říčany – RC Přelouč                                     od 14:00
  • 12. 03. 2022    RC Mountfield Říčany – JIMI RC Vyškov                              od 14:00
  • 02. 04. 2022    RC Mountfield Říčany – RC Sparta Praha                            od 14:00
  • 16. 04. 2022    RC Mountfield Říčany – RC Slavia Praha                             od 14:00

Kompletní extraligový program Mountfieldu naleznete zde: https://www.rugbyricany.cz/index.php/tymy/extraliga-xv-2022/

PCh, 25. 2. 2022