Projekty

Rugby World Cup 2019

Každé čtyři roky, podobně jako olympiády, se koná i světový pohár v ragby (RWC). Na poslední světový pohár jsme se my evropané těšili, protože  se konal na Britských ostrovech a mnoho z nás si jej užilo. Na rozdíl od posledního dějství, se ale ten příští, RWC 2019  koná v Japonsku, což je pro Čechy trochu z ruky.

RWC 2019 je opravdu dlouhý začíná 20.9. 2019 a končí 2.11. 2019, hostí jej 12 japonských měst (Tokyo, Osaka, Yokohama, Saporo, Kamaiši, Kumagaya, Šizuoka, Toyota, Kobe, Fukuoka, Kumamoto a Oita).  Světové týmy jsou rozlosovány do čtyř skupin po pěti týmech, kdy dva nejlepší postupují do play off. Nejzajímavější skupinou se jeví skupina B, to se v  základní skupině potkají týmy Nového Zélandu a JARu, naopak skupinou smrti může být skupina C – Anglie, Francie, Argentina, nebo skupina A Irsko, Skotsko a domácí Japonsko. Pro ty, kdo se chtějí do Japonska  podívat,  prodej vstupenek začíná v září 2018 a je nutné se registrovat na stránkách https://www.rugbyworldcup.com , kde  jsou další informace o plánovaném světovém poháru.

Česká republika má ještě „teoretickou“ možnost se probojovat na RWC 2019 – 18.11.2017 sehraje kvalifikační utkání v Portugalsku.

Rugby World Cup 2023

Dějiště jubilejního světového poháru v roce 2023, což je 200 let od založení ragby, ještě není určené. Původně favorizovaní pořadatelé  ArgentinaUSA  odstoupili a nyní  na seznamu kandidátů zůstávají JAR, Irsko, Francie a Itálie. O pořadateli se rozhodne 15.11.2017 dle doporučení výboru World Rugby.

Jen pro upřesnění, Irsko v ragby (jako jediný sport/hra) vystupuje jako jeden stát, hrají za něj jak hráči Irské Republiky, tak Severního Irska  a proto se pořadatelství týká obou zemí.