AktualityMuži

Miroslav Němeček bilancuje finále a sezonu

Po vítězném finále poskytl svůj pohled na zápas a úspěšnou sezonu trenér Miroslav Němeček. Neopomněl ani na poděkování směrem ke kolektivu říčanských trenérů a funkcionářů.

„Zápas byl napínavější, než jsme předpokládali. Čekali jsme tvrdý boj a ten jsme dostali, zároveň jsem ale věřil, že se nám povede v průběhu prvního poločasu několikrát skórovat a uklidnit se. V druhém poločase jsem potom věřil, že budeme nad soupeřem dominovat po fyzické stránce. Sparta se ale velice dobře bránila a my jsme se díky několika chybám a špatným rozhodnutí nemohli úplně dostat do tempa. Klíčovým okamžikem bylo, když se nám podařilo ustát oslabení a velký tlak Sparty v druhé půli. Klíčovými faktory potom pro nás byly velice dobré standardní situace a výborná obrana. Myslím, že právě naše obrana charakterizuje celou naší sezónu. Zatímco položené pětky jsou často založené na individuálních dovednostech, tak obrana je potom záležitost kolektivní, kde se velice dobře pozná charakter celého týmu. Fakt, že máme za celou sezónu průměr jednu obdrženou pětku na zápas, o charakteru týmu hodně svědčí.

Bylo velkým pozitivem, že jsme po dvou získaných titulech nezaznamenali u hráčů pokles motivace. Je samozřejmě pořád na čem pracovat, především v oblasti tréninkové morálky a osobní přípravy. I když i v této oblasti dochází ke zlepšení. Pro další osud týmu bude velice důležité, aby se co nejvíce zapojili mladí hráči a snažili se probojovat do prvního týmu. Talent k tomu jednoznačně mají.

Zde bych rád poděkoval všem členům a trenérům RCM Říčany, kteří se podílí na výchově právě těchto talentovaných hráčů a svou prací mají na získaném titulu tu největší zásluhu. Také je na místě poděkovat divákům, kteří na finále vytvořili skvělou atmosféru. Mým osobním přáním a cílem je, abych jednou podobnou atmosféru zažíval i na běžném ligovém utkání.“

PCh, ilustrační foto Jiří Koliš