AktualityMuži

Mountfield se utká v extralize s Pragou

Ve čtvrtém kole extraligy míří do Říčan tradiční rival Praga. Utkání začíná na stadionu Josefa Kohouta v sobotu ve 14:00. Kromě tohoto zápasu mohou fanoušci říčanského ragby shlédnout ve stejný den i další ragbyový program, v akci bude tým do 16 let proti Petrovicím a také druhý tým mužů v nižší soutěži proti společenství Nýrska a Českých Budějovic.

Pragováci nevstoupili do soutěže dobře, podlehli v Praze Vyškovu vysoko 12:59 a následně posílenému Dragonu v Brně 14:29. Až ve třetím kole ragbisté z Vysočan zabrali a porazili na domácím hřišti Slavii 29:15. V tabulce je Praga až na šestém místě a reálně jí tak hrozí nepostup do bojů o medaile. 

Před zápasem se Slavií posílil Pragu hvězdný odchovanec Dan Hošek, který se vrátil z Irska. Kromě něj spoléhají vysočanští trenéři i na dalšího reprezentanta Radka Novotného, či na zkušeného Petra Čížka.

Mountfield pokračuje ve vítězné sérii z předchozích dvou sezon. Nejprve rozdrtil Zlín 88:0, následně v těžkém utkání zdolal výrazně posílenou Tatru 13:8 a na Spartě zvítězil 18:3. Svou bohatou bodovou sbírku navyšuje Jihoafričan Tristan Horak, který ve třech kolech nasbíral již 54 bodů. Trenér Miroslav Němeček se ale opírá především o vyrovnaný a široký kádr plný mladých odchovanců. V tabulce extraligy jsou Říčany na průběžném druhém místě za Vyškovem.

Srdečně zveme fanoušky obou týmů na stadion Josefa Kohouta. Z utkání budeme také vysílat živý TV přenos prostřednictvím aplikace VEO live.

Program stadionu Josefa Kohouta v sobotu 25.3.:

11:00 RC Mountfield Říčany vs. RK Petrovice | U16 Liga kadetů

14:00 RC Mountfield Říčany vs. RC Praga Praha | Extraliga muži

16:00 RC Mountfield Říčany „B“ vs. Společenství Nýrsko/České Budějovice | 1.liga muži

PCh, ilustrační foto Jiří Koliš