AktualityMuži

O víkendu přivítáme Tatru a Petrovice

Ve druhém kole extraligy hostí Mountfield v sobotu v repríze loňského finále smíchovskou Tatru. O den později zamíří do Říčan k utkání 1.ligy Petrovice.

  • sobota 04. 03. | výkop 14:00 | Extraligy ragby XV mužů : RC Mountfield Říčany vs. RC Tatra Smíchov
  • neděle 05. 03. | výkop 14:00 | 1.liga ragby XV mužů : RC Mountfield Říčany „B“ vs. RK Petrovice

Tatra před sezonou výrazně posílila a přestupem bývalého jihoafrického reprezentanta Branca du Preeze způsobila prvotřídní senzaci. Dvaatřicetiletý ragbista hrál ještě v loňském roce v sedmičkové reprezentaci JAR, ve které si připsal více než 400 zápasů. Světovou sérii hrál dlouhých dvanáct let. „Získání hráče jakým je Branco du Preez je v českých podmínkách zázrak. Po tuzemských hřištích ještě nikdo takový neběhal,“ uvedl na předsezónní tiskovce trenér Tatry Jan Oswald.

Další posilou Tatry se stal Damian Glaus, obrovitý jihoafrický pilíř přichází zlepšit hru tatrováckého roje.

V prvním kole Tatra porazila Slavii 19:12 (14:5). V utkání plném nepřesností se sice ujali již ve třetí minutě vedení Slávisté, Tatra ale vývoj zápasu ještě v prvním poločase otočila, když se pětkami prosadili Balák a Kajta a následnými kopy po položení Šampalík. V druhé půli navýšil vedení Tatry kapitán Karel Berounský a Slavia již pouze dokázala snížit.

Mountfield v prvním extraligovém kole deklasoval Zlín 88:0. Tři pětky v utkání položili Tristan Horak a Matěj Novák. 

V neděli začíná také program druhé nejvyšší české soutěže – 1. ligy. V ní se představí druhý tým Mountfieldu proti Petrovicím. „Naše ambice pro tento rok je extraligový titul, na stejnou úroveň bych ale postavil i cíl stabilizování druhého týmu. Myslím, že pro budoucnost klubu je to klíčová věc,“ zdůrazňuje trenér Miroslav Němeček důležitost dobrého fungování druhého týmu Mountfieldu v 1. lize.

Pro příznivce, kteří nebudou moci dorazit na stadion osobně, připravujeme online přenosy obou zápasů. Pro sledování je třeba si stáhnout aplikaci Veo Live (např. na Google play) a zde dohledat RC RICANY.

https://veolive.page.link/e72S

 

 

 

 

 

PCh, úvodní foto Jiří Koliš