AktualityMuži

Miroslav Němeček po finále se Spartou

Po utkání se Spartou zhodnotil nejen samotný zápas, ale i celou sezonu trenér Mountfieldu Miroslav Němeček.

Mirku, jak jsi viděl vítězné finále?

„Co se zápasu týče, tak jsme samozřejmě velice spokojeni s výhrou. Zápas ukázal spoustu pozitivních věcí, ale i negativ. Myslím, že co se týče obrany tak máme co zlepšovat. Skládat níž, vybíhat a vyvinout větší tlak na soupeře. Myslím, že i náš přechod mezi jednotlivými fázemi by měl a mohl být rychlejší, abychom znovu dostali soupeře pod větší tlak. Určitě jsme spokojení jak hráči k zápasu přistoupili a celkově dobře ho kontrolovali. Je vidět velký posun co se mentálního nastavení a vyzrání týče. Tento pokrok byl vidět i v tom, že jsme byli schopni sbírat body vždy, když jsme se dostali do obranné zóny soupeře. To vše podle mě vychází ze širokého kádru, kterým v této chvíli disponujeme a konkurencí, která je v týmu nastavena“.

Pohárové vítězství bylo završením úspěšného roku pro celý klub.

„Kdybych měl zhodnotit celou sezónu, tak největším pozitivem je další krok ve stabilizaci našeho druhého týmu. Z juniorské kategorie znovu přišlo velké množství mladých hráčů, kteří nám znovu pomohli zvýšit konkurenci v prvním týmu a celkově posouvat celý tým dál. Jmenoval bych Patrika Pavlíka, Matěje Nováka a Marka Masopusta, kteří ukázali skvělý přístup a řekli si o místo v prvním týmu. Těch šikovných mladých hráčů máme samozřejmě daleko víc, bude ale potřeba pracovat na jejich motivaci a přístupu. To si myslím, bude jeden z hlavních cílů do budoucna. Jestliže se nám tyto mladé hráče podaří motivovat, aby na sobě pracovali, potom výsledky na hřišti budou následovat.

Hráčům patří za celou sezónu velký dík. Válet se třikrát týdně po práci v bahně, není tak jednoduché, jak se může zdát a každý kdo to podstoupí, si zaslouží velké uznání. Určitě bych také rád touto formou poděkoval lidem, co pro klub pracují a podílejí se na chodu klubu a výchově hráčů. Bez nich by samozřejmě žádný z našich úspěchů nebyl možný. Nicméně doufám, že se se současným stavem nespokojíme, najdeme nedostatky, které vylepšíme a na jaře se vrátíme v ještě lepší formě“.

PCh, foto Jiří Koliš