AktualityMuži

V sobotu dvě finále

V sobotu 19. listopadu sehrají muži Mountfieldu dva finálové zápasy v podzimním Poháru ragby XV. Nejprve se v 11 hodin utká B tým doplněný o hráče pražské Iuridiky se Slavií o trofej v druhé kvalitativní skupině poháru. Následně se o hlavní pohárovou trofej utká A tým se Spartou, hrát se bude na národním ragbyovém stadionu v Praze na Markétě od 17 hodin.

„Béčko“ se ve své kvalitativní skupině probojovalo až do finálového zápasu a pokud zvítězí, získá v rámci pohárové soutěže celkové páté místo. Béčko nejprve ve čtvrtfinále play-off vyřídilo Zlín po dvou výhrách 56:14 a 43:12 a následně zdolalo v semifinále Vyškov, když doma zvítězilo vysoko 48:0, takže mu k postupu stačila i následná porážka ve Vyškově 17:21. Slavia v semifinále vyřadila Dragon, který dvakrát těsně zdolala, venku 20:12 a doma 17:15.

První tým Mountfieldu již dva roky kraluje domácím soutěžím a bude chtít tuto dominanci potvrdit ziskem další trofeje. Úřadující mistr republiky postoupil do finále přes Tatru Smíchov, kterou doma porazil na těžkém terénu 31:3 a zvítězil i v odvetě hrané na umělce v Praze na Markétě 30:17. Finálový soupeř ze Sparty postoupil v semifinále přes Pragu taktéž díky dvěma výhrám, doma 19:11 a venku 29:22. Oba finalisté se spolu utkali již v základní části poháru, Mountfield doma zvítězil přesvědčivě 40:0.

Přijďte povzbudit ragbisty Mountfieldu v jejich finálových bojích!

  • Říčany „B“/Iuridica vs. RC Slavia Praha | stadion Josefa Kohouta v Říčanech | sobota 19. listopadu od 11:00 – finále Poháru ragby XV skupiny B
  • RC Mountfield Říčany vs. RC Sparta Praha | stadion Markéta v Praze 6 | sobota 19. listopadu od 17:00 – finále Poháru ragby XV skupiny A

PCh