AktualityDěti

Ragby dětí o víkendu 5. – 6. listopadu

Naše týmy se zúčastnily turnaje v italské Viadaně. Uskutečnily se také regionální turnaje ČSRU.

U6 regionální turnaj na stadionu RC Slavia Praha

„U6 měla v neděli odložený turnaj na Slavii a protože to je na dráze, tak jsme vyrazili vlakem. Z celkových 25ti týmů bylo 5 říčanských. Naši nejmenší Medvědi, Tygři, Lišky, Vlci a Blechy předváděli krásné ragby! Už umíme skládat, kličkovat a nejvíc nás baví dávat pětky. Ještě zkusíme odstranit disciplínu „běh po čáře“ a bude to super. Velký dík patří taky trenérům, kteří se po náročném turnaji v Přelouči zvedli a věnovali se našemu ragbyovému potěru“. Hodnotili trenéři: Honza, Libor, Tomáš a Kuba.

U8 regionální turnaj na stadionu RC Slavia Praha

Tři říčanské týmy předváděly parádní ragby v Edenu, celkem hrálo v turnaji 37 týmů. 

U10 regionální turnaj na stadionu RA Olymp Praha

„Zatímco část týmu jela hrát do sluncem zalité italské Viadany, my ostatní jsme měli turnaj U10 na Olympu. Zpočátku to na sluncem zalitý den nevypadalo, ale nakonec i v Praze sluníčko mlhu prosvítilo. Poslední letošní venkovní turnaj jsme si užili a teď nás čeká zimní příprava, aby i příští rok děti hrály krásné rugby“, hodnotil trenér Norbert Hemelík.

Kategorie U12 sehrála regionální turnaj na stadionu RC Praga Praha.

Kategorie U7, U9, U11 a U13 se úspěšně zúčastnily turnaje v italské Viadaně, hodnocení poskytl trenér Honza Schejbal. „Turnaj ve Viadaně je úspěšně za námi. Kategorie U 13 poznala pořádné ragby a sehrála 3 krásná utkání. Nestačili jsme na Viadanu a Milano a s Carpi jsme remizovali a skončili třetí. U11 nepoznala prohru a ovládla turnaj bez obdržené pětky. U9 neztratili body a nechali soupeřům položit čestné pětky. U7 zažili hrozivou řežbu a vybojovali 1. místo jako starší kategorie. Na jaře uvítáme Viadanu na našem hřišti a musíme jim to udělat krásné jako oni nám“.

PCh