AktualityReprezentace

Národní týmy do 18 a 20 let sehrály v Říčanech kvalifikační duely ME proti Polsku

Jedinečný kvalifikační dvojzápas mládežnických týmů hostil stadion Josefa Kohouta v Říčanech v sobotu 3. září. V obou duelech se hrálo o přímý postup na ME nejvyšší divize Championship a v obou zápasech byl českým borcům soupeřem tým Polska.

U18

Hráči do 18 let předvedli nadšeným divákům krásné a nápadité ragby. Svěřenci trenérů Šampalíka a Kohouta měli převahu zejména v prvním poločase, kdy dlouhé minuty drželi míč a tlačili na polskou obranu. V druhém poločase tempo hry opadlo, Poláci dokázali v některých pasážích hru vyrovnat, ale na zvrat neměli. ČR – Polsko 23:10 (18:5). V sestavě ČR hráli i říčanští borci Matěj Novák ©, Patrik Pavlík, Marek Švikovský, Daniel Malec, Filip Šaroch, Daniel Kvaššay, Kristián Lacina a Matyáš Rus, kterým gratulujeme k postupu na Mistrovství Evropy!

U20

Českým reprezentantům do 20 let v sestavě se Samuelem Dupuyem, Markem Langrem a Davidem Krechterem se utkání s Polskem nepovedlo. Poláci byli lepším týmem, byli důraznější, lépe skládali, dobře útočili z druh vlny. ČR – Polsko 12:43 (5:18). I přes prohru nakonec i český tým postupuje na závěrečný turnaj ME, reprezentace Švýcarska totiž vypadla z kvalifikačních bojů.

foto P.Flousek/ČSRU

Kromě výše zmíněných zápasů měli diváci ve stejný den možnost shlédnout v Říčanech ještě souboj „béček“ ČR a Polska do 20 let a modelový zápas ČR muži vs. ČR muži do 23 let. Ragbyový den jako vyšitý! 

PCh, 6.9.2022