AktualityMuži

V sobotu o titul s Tatrou

V sobotu 28. května se od 16 hodin na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech utkají ragbisté Mountfieldu Říčany a Tatry Smíchov o titul Mistra České republiky pro rok 2022. 

Sedminásobný mistr republiky Tatra Smíchov postoupil do finále vítězstvím nad Spartou v dramatickém a emotivním utkání. Sparta měla po většinu času převahu, zejména v mlýnech, Tatra však pozorně bránila a v závěru šokovala Sparťany rozhodující pětkou Čestmíra Řandy, díky které zvítězila o tři body. Sparta – Tatra 22:25 (10:10). 

Tatra hodně spoléhá na vynikající útok, řada hráčů působí jak v patnáctkové, tak sedmičkové reprezentaci, či v projektu Dukla, jako jsou Koblic, Šimák, Stárka, nebo Rygl. Oporou Tatry je také kapitán Karel Berounský. Útok Tatry řídil po většinu sezony Jihoafričan Jacques Fick, po jeho zranění jej zdatně nahradil talentovaný Karel Šampalík.

Mountfield obhajuje loňský mistrovský titul, který byl historicky osmým. V základní části extraligy zaznamenal v sedmi utkáních sedm vítězství a získal Pohár Tondy Frydrycha pro vítěze dlouhodobé části soutěže. V semifinále se utkal s Pragou a oslabeným hostům nedal šanci. Po poločase a čtyřech pětkách vedli říčanští ragbisté 24:0, v celém utkání povolili Pragovce pouze jedinkrát prolomit obranou hráz a vyhráli 53:5.

Na utkání zve trenér domácích Miroslav Němeček. „Tatra má specifický a u nás málo vídaný styl hry. Snaží se hrát každý balón z každé situace. Je si vědoma svého slabšího roje a snaží se svoji hlavní sílu soustředit do útoku. Myslím, že nás čeká hodně atraktivní zápas, ve kterém se může stát opravdu cokoliv, a i když nás pokládám za mírného favorita, tak není vůbec nic jisté. Finále je výjimečná událost a já doufám, že nás přijde podpořit co nejvíce lidí. Budeme jejich podporu potřebovat“.

PŘIJĎ PODPOŘIT ŘÍČANSKÉ RAGBISTY V BOJI O TITUL I TY !

Program sobotního ragbyového dne 28. května:

10:30 | U16 – RC Mountfield Říčany vs. RC Slavia Praha : semifinále ligy kadetů

13:00 | muži – Spol. Říčany/Iuridica vs. RC Zlín : finále 1. ligy mužů

16:00 | muži – RC Mountfield Říčany vs. RC Tatra Smíchov : finále extraligy mužů

 

PCh, 24.5.2022