AktualityMuži

S Pragou o finále

Již tuto sobotu hostí Mountfield v semifinále extraligy soupeře z Pragy. Zápas začíná na stadionu Josefa Kohouta ve 14 hodin.

Praga je historicky nejúspěšnější ligový klub, od svého založení v roce 1944 získala 16 mistrovských titulů. Do semifinále letošní extraligy postoupili Pražané ze čtvrtého místa, když v předposledním kole základní části zvládli klíčový souboj ve Vyškově, kde vyhráli o dva body (Vyškov – Praga 31:33) a do play off proklouzli na úkor Moravanů. Celkem zaznamenali v sedmi kolech úvodní části soutěže čtyři výhry a tři prohry. K vzájemnému zápasu mezi Mountfieldem a Pragou bohužel nedošlo, utkání bylo ve prospěch Mountfieldu kontumováno, neboť Praga k utkání pro vysokou marodku nenastoupila.

Praga má v kádru řadu skvělých hráčů v čele s ragbistou roku 2021 Danem Hoškem, který ovšem pyká za červenou kartu a k utkání v Říčanech tak nemůže nastoupit. Chybět žlutočerným bude i zraněný Albert Froněk. V sestavě by naopak neměli chybět další současní či bývalí reprezentanti Matyáš Hopp a Radek Novotný, nebo zkušená útoková spojka Petr Čížek. 

Mountfield postoupil do semifinále suverénním způsobem, když zaznamenal sedm výher v sedmi kolech základní části, přesto trenér Mountfieldu Miroslav Němeček varuje před podceněním soupeře a připomíná i neodehraná utkání s Pragou a Slavií. „I když se může zdát, že je Praga papírově slabší soupeř, tak se jedná o tým, který může být velice nebezpečný. Má velice dobře organizovanou hru a v týmu několik individualit, které mohou kdykoliv zvrátit průběh zápasu. V náš neprospěch hraje dlouhá pauza, během které jsme nehráli. Jsem sám zvědav, jak se s tím tým vyrovná. Jedna věc je trénink a úplně jiná je potom zápasové zatížení. Nicméně si myslím, že jsme během pauzy kvalitně trénovali a Pragovce máme co vracet. Byla to právě Praga, s kterou jsme zhruba před rokem doma prohráli naše poslední soutěžní utkání“.

Přijďte povzbudit ragbisty Mountfieldu v jejich boji o extraligové finále!

PCh, 17.5.2022