AktualityMuži

Na Slavii s posilami

V pátek 15. dubna se na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech představí pražská Slavia. A také dvě nové posily Mountfieldu.

Slávisté mají díky odloženému utkání s Tatrou odehráno o jeden zápas méně. V tabulce jsou zatím na předposledním sedmém místě, když zaznamenali jedinou výhru, v Přelouči vyhráli 34:17. Nestačili naopak na Spartu, Pragu a naposledy doma na Dragon. V kádru Pražanů je řada zajímavých mladíků. David Miřácký je v kádru reprezentačního áčka, jeho bratr Adam se výrazně prosazuje v sedmičkách. Velká ragbyová budoucnost se předpovídá i Jakubu Hrdličkovi či Patriku Průchovi. Trenéry Slavie jsou Martin Javůrek a Jan Fojtík, oba s bohatou říčanskou historií.

Mountfield jde do utkání z pozice lídra tabulky. V pěti kolech extraligy neokusil hořkost porážky, naposledy připsal výhru z utkání s Pragou. Bohužel však kontumační. Pragováci do utkání vzhledem k rozsáhlé marodce nenastoupili a Sportovně-technická komise přisoudila Mountfieldu kontumační výhru 30:0 a 5 bodů do tabulky.

„Play off máme zajištěné a jsme krůček od toho, abychom získali výhodu domácího prostředí pro vyřazovací zápasy. Mohlo by se zdát, že utkání se Slavií a následující v Brně s Dragonem nebudou tak těžká jako třeba se Spartou, ale musíme k nim přistoupit zodpovědně a se stoprocentním nasazením, abychom se dobře připravili na play-off“, říká před zápasem říčanský trenér Miroslav Němeček.

V utkání představíme také dvě posily, i když Sam Dupuy je posilou staronovou, do mateřských Říčan se vrací z francouzského Valence Romans Drome Rugby. Jihoafričan z Pretorie Dieter Herbert Crafford je také posilou do útoku, nejčastěji hraje na pozici útokové spojky či zadáka.

Přijďte povzbudit ragbisty Mountfieldu v boji o ligové body s tradičním soupeřem.

RC Mountfield Říčany vs. RC Slavia Praha, stadion Josefa Kohouta v Říčanech, pátek 15. dubna od 14:00.

PCh, 12.4.2022