AktualityMuži

V zápase dvou nejlepších celků loňské sezony hostíme Vyškov

V sobotu 12. března se ragbisté Mountfieldu utkají s Vyškovem, se kterým sehráli loni vítěznou bitvu o titul. Utkání se hraje na stadionu Josefa Kohouta od 14 hodin.

Moravané vstoupili do extraligy vítězstvím v derby s Dragonem Brno. V prvním poločase položili vyškovští ragbisté čtyři pětky a svůj náskok navyšovali i po změně stran. Až v posledních deseti minutách za rozhodnutého stavu 32:6 se podařilo Dragonu stav zápasu dvanácti body korigovat, poslední slovo ale opět patřilo domácím, kteří pětkou reprezentanta Adama Sourala a následným kopem Jana Kučery uzavřeli stav utkání na 39:18. A právě Jan Kučera dodává sobotnímu souboji dvou nejlepších celků loňské sezony další náboj. Odchovanec Říčan strávil zatím celou svou kariéru v dresu Mountfieldu, ale před touto sezonou se přesunul na hostování do Vyškova. 

Moravané mají v kádru řadu reprezentantů, v národním týmu působili či působí třeba David Jaroš, Václav Monček, Radim Trunečka, Martin Kovář, Adam Soural a Pavel Pytela, nebo i zmíněný Jan Kučera. Největší hvězdou týmu je ale dvojnásobný ragbista roku Jiří Pantůček. Za zmínku stojí, že základní sestava Vyškova proti Dragonu měla věkový průměr 30 let, jedná se tedy o velmi zkušený tým.

Mountfield vstoupil do extraligy domácí výhrou nad Přeloučí 74:5. Třiceti čtyřmi body se na výhře podílel Tristan Horak. Ve druhém poločase se domácím příznivcům představil i pilíř Libor Anderle, který do Říčan přišel před sezonou na hostování z Českých Budějovic.

Přijďte povzbudit ragbisty Mountfieldu v souboji s tradičním rivalem.

PCh, 7.3.2022, foto Jiří Koliš