AktualityMuži

Program extraligové sezóny začne Mountfieldu v Brně

Extraligová sezóna zkrácená o jarní část, kterou ragbistům znemožnila pandemie covidu, začíná na konci srpna a vygraduje na konci října. Osm klubů se utká jednokolově každý s každým, o vítězi rozhodne nejlepší umístění v tabulce. Mountfield čekají tři utkání na domácím hřišti, čtyři odehraje na venkovních kolbištích. První duel odehrají Říčany již tuto sobotu v Brně.

Přípravu a stav mužstva před zápasem s Dragonem zhodnotil trenér Miroslav Němeček. „Do Brna jedeme po krátké letní přípravě, která bohužel neproběhla úplně podle plánu. Je stále řada hráčů, kteří si plánují své dovolené na měsíc srpen, kdy bychom už měli naplno trénovat. Toto je dnešní realita, s kterou se ještě nějakou dobu budeme prát. Naštěstí se najdou i výjimky a několik hráčů absolvovalo poctivě celou přípravu. Na těchto hráčích bude stát úspěch naší sezóny, která bude extrémně krátká. Ostatní hráči se budou muset hodně snažit, aby se pokusili aspoň přiblížit požadované výkonnosti. I když nebyla příprava ideální, tak jsme stihli absolvovat několik kvalitních tréninkových jednotek a velice zajímavý zápas proti Pragovce. V Brně se budeme muset obejít bez zraněných hráčů Havla a Formánka, na druhou stranu nám už budou naplno k dispozici nadějní hráči, kteří k nám přišli z juniorky. Cíl do Brna je jasný. Výhra a zisk plného počtu bodů“.

Utkání v brněnských Cacovicích začne v sobotu ve třináct hodin. Moravané mají v kádru řadu ostřílených hráčů v čele s reprezentanty Zbyňkem Schützem, Janem Tieberem a Ondřejem Kučerou, zápas tak nabízí zajímavou podívanou.

První domácí zápas odehraje Mountfield s pražskou Slavií v sobotu 11. září od 14:00 hodin na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech.

Extraligový program RC Mountfield Říčany 2021:

28. 8. RC Dragon Brno – RC Mountfield Říčany, od 13:00
11. 9. RC Mountfield Říčany – RC Slavia Praha, od 14:00
18. 9. RC Sparta Praha – RC Mountfield Říčany
9. 10. RC Mountfield Říčany – RC Tatra Smíchov, od 14:00
16. 10. RC Přelouč – RC Mountfield Říčany
23. 10. RC Praga Praha – RC Mountfield Říčany
28. 10. RC Mountfield Říčany – JIMI RC Vyškov, od 14:00

Focení kapitánů 2021 – 20. 08. 2021 – Praha – (Foto: Martin FLOUSEK / www.rugbyunion.cz).dr

PCh, 23. 8. 2021