AktualityMládež

Kadeti sedmičkovými mistry republiky, starší žáci stříbrní

Kadeti (U16) Mountfieldu ovládli sedmičkové Mistrovství republiky, na hřišti Pragy nenašli v turnaji přemožitele a radují se ze zlatých medailí.

Naši ragbisté nejprve ve skupině suverénně porazili Olymp 61:0, posléze předčili Bystrc 36:5 a Tatru Smíchov 28:5 a do semifinále postoupili z prvního místa ve skupině. V něm sehráli dominantní představení proti Pragovce 45:5 a obdobně zvládli i finále, Slavii porazili 57:7.

„Kluci předváděli velice zajímavé ragby, disciplinovaná a agresivní obrana jim zajišťovala možnosti útočení, ze kterých byli kluci většinou úspěšní“, zhodnotil turnaj trenér Ondřej Fořt.

Turnaj starších žáků (U14) hostily Říčany. Od začátku turnaje bylo patrné, že do finále míří domácí tým Mountfieldu a Tatra Smíchov. Obě mužstva jednoznačně ovládla své základní a nadstavbové skupiny. Mountfield porazil Bystrc 36:0, Slavii 32:0, Petrovice 44:0 a Spartu 43:0. Ve finále s Tatrou byl lepší soupeř ze Smíchova, po většinu času držel míč, výborně kombinoval a vytvářel na hráče Mountfieldu neustálý tlak. Tatra vyhrála zaslouženě 31:5.

Turnaj výborně rozhodovali naši mladí rozhodčí Ondřej Fořt a Jan Frinta a zkušený Tony Novak.

Kaňkou na turnaji byla kontumace utkání Bystrc – Olymp. Tým Olympu z turnaje před svým posledním zápasem odcestoval, aniž by podal pořadatelům, či rozhodčím jakékoliv vysvětlení nebo omluvu. Velký dík tak patří hráčům a hráčkám různých týmů v turnaji, kteří v mixované sestavě proti Bystrci nastoupili a umožnili tak Moravanům zahrát si.

PCh, 27.6.2021