AktualityMuži

Hostíme mistrovskou Spartu

V sobotu 12.září od 14:00 hodin čeká tým Mountfieldu opravdu těžký test. Na stadion Josefa Kohouta dorazí pražská Sparta, úřadující mistr republiky. V loňské sezóně spolu oba soupeři svedli tři souboje, ze všech vzešel lépe tým Sparty, i když ve dvou utkáních byl výsledek poměrně těsný (Mountfield-Sparta 9:21, 10:17, 9:62).

„Utkání proti Spartě bereme velmi prestižně a myslím, že si ho každý hráč v kalendáři zakroužkoval červeně. Jednak se jedná o úřadujícího a dlouhou dobu neporaženého mistra republiky a jednak máme hodně co napravovat po našem posledním vzájemném zápase kdy jsme odešli s debaklem 62 : 9. Silou Sparty je velice dobře organizovaná hra, těžký roj s dominantním mlýny, rozdíloví hráči, kteří dokáží sami skórovat, ale především velké sebevědomí. Víc než konečný výsledek pro nás bude důležitý přístup našich hráčů k zápasu a aby nechali na hřišti úplně všechno“, sdělil k utkání lodivod Mountfieldu Miroslav Němeček.

Sparťané vstoupili do 1.ligy vítězstvím 48 : 13 nad nováčkem z Přelouče. Tým před sezónou opustili Jiří Pantůček, Pavel Pytela a Marek Loutocký. Posilami útočné formace naopak budou Lukáš Plocar a Jiří Lacina.

Trenérský štáb Mountfieldu i letos sází na mladé hráče, kterým nechybí nadšení ani nasazení, ale potřebují nabrat zkušenosti. A právě zkušenosti a klid pomůže vnést do útočné řady navrátilec po dlouhodobých zdravotních trablech Michal Schlanger. Mountfield vstoupil do 1.ligy velmi dobře, nejprve porazil doma Dragon 50:20 a poté zvítězil na Slavii 36:24, v obou zápasech navíc získal i bonusový bod za položené pětky.

Přijď i TY povzbudit Mountfield v souboji s hegemonem posledních sezon! Mountfield – Sparta, sobota 12.9. od 14:00 hodin na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech.

PCh, 8. 9. 2020

foto Jiří Koliš