AktualityMuži

Zbývá už jen sedm dní do příjezdu Pragy…

Když se spolu utkaly Říčany s Pragou naposled, bojovalo se o bronzové medaile a zvítězit mohl jen jeden. V sobotu 30. května od 11 hodin se oba soupeři na stadionu Josefa Kohouta utkají znovu a vítězi budou oba. Konečně si totiž zase zahrají opravdové kontaktní ragby!

Trenér Miroslav Němeček se již této přípravné bitvy nemůže dočkat. „Těšíme se moc. Jsme na konci třetího týdne společné přípravy. Trénujeme venku třikrát týdně. Mám velkou radost z hojné účasti hráčů na trénincích a z viditelného odhodlání dostat se brzy do formy. Je to potřeba, protože ta dlouhá pauza se na hráčích opravdu významně projevila. Do tréninků proto zařazujeme hlavně kondiční hry“, říká říčanský kormidelník. „Stabilně s námi trénují junioři, kteří se v létě posunou do kategorie mužů. Přináší do tréninků velké nadšení, a nejenže jsou příslibem do budoucna, ale už nyní vytváří na svých pozicích skutečnou konkurenci“.

V tomto týdnu udělaly všem Říčaňákům velkou radost výsledky ankety Ragbista roku, kterou ovládl v hlavní kategorii Martin Cimprich, nemohl jsem se tedy trenéra nezeptat právě na Martina. „Martin s námi trénuje dva týdny, nechybí na žádném tréninku. Jeho účast na trénincích je sama o sobě motivací pro ostatní hráče. Do Skotska se vrací někdy v průběhu června, jsem moc rád, že čas před odjezdem tráví i s námi. Je na něm vidět, jak hodně se ve Skotsku ragbyově posunul, má velký přehled ve hře“.

A jaký je trenérův plán na další měsíce? „Čekají nás další přípravné zápasy, pochopitelně se zúčastníme Mistrovství České republiky v sedmičkách. Upřímně ale říkám, že prioritou je připravit se kvalitně na začátek ligy, 22. srpna začínáme s Dragonem“.

Poslední, neveselé, téma našeho rozhovoru se týkalo Václava Calty, který ze zdravotních důvodů ukončil kariéru. „Vašek pro náš klub odvedl na hřišti obrovský kus poctivé práce. V Říčanech nikdy nenajde zavřené dveře. Všichni mu přejeme v životě to nejlepší a především, aby se dal zdravotně do pořádku“. A pod to se za celý klub RC Mountfield Říčany podepisuji.

PCh, 23. května 2020

P.S. Přeji Miroslavu Němečkovi k jeho dnešním narozeninám pevné zdraví, mnoho štěstí a trenérských úspěchů s týmy Mountfieldu i České republiky!

P.P.S. Před utkáním s Pragou se na stadionu Josefa Kohouta představí týmy U6 a U8 a po utkání s Pragou týmy U10 a U12