AktualitySCM

Jakub Homer na testech ve Valence Romans Drome Rugby

Devatenáctiletý odchovanec RC Mountfield Říčany a člen klubového Sportovního centra mládeže, Jakub Homer, podstoupil testy ve francouzském druholigovém klubu Valence Romans Dorme Rugby.

Jakub byl v poslední ligové sezóně stabilním hráčem prvního týmu RC Mountfield Říčany, na svůj věk vykazuje vynikající fyzické dispozice a herní vyspělost. S reprezentací do 20 let loni vybojoval postup na letošní Mistrovství Evropy v Portugalsku a pomalu již nahlíží i do národního týmu mužů. Jakub nejčastěji nastupuje na pozici vazače.

Francouzský klub Valence Romans Drome Rugby byl založen v roce 1908 a svá nejslavnější léta datuje do padesátých a sedmdesátých let, kdy v nejvyšší soutěži třikrát dosáhl na semifinále. V současnosti hraje PRO D2, která je druhá v kvalitativní hierarchii francouzských soutěží. Do ní postoupil loni z Federale1, po této sezoně se v ní ale bohužel s nejvyšší pravděpodobností opět bude hlásit, protože výsledky týmu nejsou aktuálně příliš dobré.

Jakub na testech strávil dva dny, během kterých ho testovali v posilovně, prošel si tréninkem s tamními Espoires (naděje – hráči do 22 let), kteří mají ve Francii svou soutěž a nakonec absolvoval i trénink s hráči prvního týmu, kteří nebyli nominováni do ligového utkání s Beziers.

Testy dopadly velice dobře. Klub se chystá Jakubovi nabídnout smlouvu, když upoutal především svým fyzickým potenciálem. Pokud se obě strany dohodnou, tak by měl do země galského kohouta odejít v létě po maturitě a hrát zatím za tým Espoires. Zároveň by měl být jedním z hráčů, kteří pravidelně doplňují tým mužů.

Jsme hrdí, že Jakub Homer je dalším z talentovaných odchovanců RC Mountfield Říčany a klubového Sportovního centra mládeže, kteří svou kvalitou míří do špičkových zahraničních soutěží. O našich úspěšných odchovancích se ostatně dočtete již brzy na našem webu.

PCh, MN, 12.3.2020

úvodní foto J.Koliš