AktualityReprezentace

Mladí Češi postoupili na Mistrovství Evropy do 20 let

Výborný výkon podali mladí čeští ragbisté v kvalifikaci na Mistrovství Evropy do 20 let. Poslední listopadový den nedali na hřišti v německém Heidelbergu žádnou šanci Švýcarům a po vítězství 45:17 (19:7) si již nyní zajistili postup na ME. Pomohlo jim k tomu i vítězství Švýcarů v úvodním kole kvalifikace nad Polskem 27:25. Ze tříčlenné skupiny postoupí dvě mužstva, poslední utkání kvalifikace se odehraje mezi Polskem a naším výběrem v Polsku ještě do konce roku, na našem postupu však již nic nezmění. Mistrovství Evropy se odehraje v březnu v portugalské Coimbře, soupeři našich budou skutečně renomovaní soupeři jako Portugalsko, Španělsko, Nizozemsko, Rusko či Rumunsko.

Utkání proti Švýcarům otevřeli i uzavřeli Říčaňáci, první pětku položil již ve čtvrté minutě s kapitánskou páskou hrající Jakub Havel. V sedmdesáté minutě pak skóre zápasu dotvořil opět položením další z říčanských Jakubů, Homer. Třetím z Jakubů do party v základní sestavě týmu byl Jakub Müller, z lavičky do bojů naskočili ještě Jan Matěj Haš a Tomáš Stránský. Mezi pětky Havla a Homera vtěsnali Češi ještě dalších pět pětek. Výborný výkon i výsledek je dalším velmi nadějným zábleskem rostoucí kvality českého mládežnického ragby.

Všichni říčanští hráči, kteří v dresu ČR nastoupili, svůj um a dovednosti pilně zlepšují nejen při standardních klubových trénincích, ale jsou i členy říčanského SCM. Pro ně budiž výsledek a možnost zahrát si na ME proti špičkovým evropským týmům poděkováním za jejich poctivou práci a také závazkem do práce další. Výsledek je též poděkováním trenérům, kteří se klukům na denní bázi věnují.

!!! Říčany !!!

PCh, 3. 12. 2019

foto ČSRU