AktualityDěti

V italské Viadaně vybojovaly říčanské děti celkové druhé místo

V podvečer čtvrtka jednadvacátého listopadu vyrazil autobus plný říčanských ragbyových nadějí v kategoriích U8, 10 a U12 směr severoitalská Viadana, kde se mladí ragbisté a ragbistky v sedmnácté edici turnaje Trofeo Zaffanella utkali s italskou konkurencí. Že se jim vedlo velmi dobře, dosvědčuje druhé místo v celkovém součtu výsledků všech kategorií.

Páteční průjezd okolo Lago di Garda umožnil odvážným a podkožním tukem vybaveným trenérům tradiční možnost koupání a dětem procházku městečkem Sirmione a také projížďku člunem po jezeře. Sobotní program již byl plně v ragbyové režii a kromě tréninku také Říčaňáci dostali možnost vidět zápas evropské ragbyové soutěže Challenge Cup mezi parmským klubem Zebre a francouzským Stade Francais. Po zápase se děti pozdravily s ragbyovými hvězdami v čele s argentinskou útkovkou Nicolasem Sanchezem.

Vlastní turnaj Trofeo Zafanella se ve Viadaně konal v neděli.

U8 – perfektní výkony našeho týmu. Ve skupině výhry 7:0, 12:1, 7:0 a 12:0 a suverénní postup do finále turnaje. V něm výhra nad ASR Rugby Milano 6:2 a zisk poháru pro vítěze kategorie!

U10 – ve skupině jsme porazili 7:0 Rugby Cernusco a 2:0 Rugby Fiumicello. V semifinále jsme přes výborný výkon podlehli vítězi turnaje ASR Rugby Milano 0:3. Boj o třetí místo naši borci zvládli, v těžkém terénu výsledkem 8:2 proti Casalmaggiore Rugby.

U12 – mladší žáci porazili postupně týmy Rugby Noceto, Rugby Pavia, Rugby Colorno, a Highlanders Formigine Rugby, vyhráli svou skupinu. Ve finále po vyrovnaném zápase prohráli 1:2 ASR Rugby Milano.

V turnaji tak naše říčanské týmy pobraly medaile všech kovů, úspěšnějším se stal pouze dvakrát zlatý a jednou stříbrný oddíl ASR Rugby Milano. Výkony zástupců českého ragby však vzbudily na turnaji zasloužený ohlas a sympatie a krom jiného také pozvánku na další ročník turnaje. Tak se budeme těšit, Viadano!

PCh, 28. 11. 2019