AktualityMuži

S Pragou o bronzové medaile

Poslední letošní duel Mountfieldu v lize rozhodne o majitelích bronzových medailí. Budou jimi domácí říčanští ragbisté či Pragováci? Dozvíme se již v sobotu 9. listopadu, utkání začíná na stadionu Josefa Kohouta v 11 hodin. S ligovým dresem Mountfieldu se v zápase rozloučí legenda českého ragby Antonín Brabec.

Praga podlehla v na body bohatém semifinále letos suverénní Spartě 14:39 (0:24). Sparťané rozhodli o výsledku utkání již v prvním poločase, když položili čtyři pětky, aniž by nechali Pragováky jakkoliv bodovat. V druhém poločasu žlutočerní korigovali skóre pětkami Dana Hoška a Marka Siráňa a úspěšnými kopy po položení Matyáše Hoppa.

S ligovým dresem Mountfieldu se rozloučí Antonín Brabec

Praga má v kádru řadu hráčů s reprezentačními zkušenostmi, v posledním utkání národního týmu v Lucembursku nastoupili vazač Dan Hošek a útoková spojka Matyáš Hopp. Zkušenosti z reprezentačních utkání různých věkových kategorií mají i další hráči, namátkou Martin Charvát, Jakub Žalud, či kapitán Pragy Michal Kulhánek. Trenérem Pragy je bývalý vynikající pilíř, internacionál Roman Šuster.

Mountfield neuspěl v semifinále na Tatře. Smíchovští těžili v utkání z lepšího vstupu, kdy si vybudovali desetibodový náskok. Mountfield v utkání několikrát snížil skóre na marginální rozdíl, po trestném kopu Lukáše Honnera v 68. minutě už ale nenašel sílu na zvrat a podlehl 13:21 (7:15).

Mountfield se s Pragou letos utkal již třikrát a domácí prostředí nebylo ani jednou výhodou. Dokáží modří tuto bilanci zlomit?

  1. března Mountfield vs. Praga 13:49
  2. června Praga vs. Mountfield 17:24
  3. října Mountfield vs. Praga 14:24

Přijď i TY povzbudit Mountfield v boji o bronz! V Říčanech v sobotu 9. listopadu od 11 hodin.

PCh, 6. 11. 2019