AktualityKlub

Klubová konference pro rodiče

V pondělí 17. června proběhla klubová konference uspořádaná pro rodiče říčanských ragbistů a ragbistek.

Účelem konference bylo přiblížit rodičům dění v klubu či seznámit je s akcemi, které klub nad rámec své standardní činnosti pořádá. A v neposlední řadě dát příležitost dotazům či podnětům rodičů.

Tomáš Kohout, člen VV a manažer Sportovního centra mládeže nejprve představil přítomným rodičům personální aparát klubu, kdy např. v oblasti trenérského zabezpečení je Mountfield díky téměř padesáti aktivním trenérům jedním z nejlépe zabezpečených klubů.

Prezentována byla i data o rozvoji klubu i v unijním porovnání, při současných více než 300 registrovaných mladých ragbistech a ragbistkách v kategoriích dětí a mládeže je klub druhým největším ragbyovým oddílem v republice, s dlouhodobým trendem růstu.

Ze sportovních akcí, které klub koná, byly zmíněny např. letní a zimní kempy, turnaj ve Zbuzanech, trenérské workshopy, či účast na turnajích v zahraničí. Ze společenských pak Klubový společenský večer, klubový ples, či masivní Dětský den, který v šestnáctitisícovém městě každoročně baví na tisíc dětí.

Antonín Brabec následně představil projekt spolupráce se zahraničním subjektem RDJ Sports Development, díky kterému mají mladí ragbisté možnost vyrazit na různě dlouhé studijně sportovní stáže v Jihoafrické republice či v Anglii. Tímto procesem již prošlo na patnáct hráčů, jmenovitě třeba Martin Cimprich.

Miroslav Němeček, který Antonína Brabce po jeho odchodu do pozice Sportovního ředitele České rugbyové unie vystřídal na postu Sportovního ředitele klubu, následně sdílel své zkušenosti z kariéry v zahraničí a nastínil možnosti spolupráce s francouzským ragby v oblasti vzdělávání. Mirek své zkušenosti z vrcholového ragby předává v Říčanech též jako trenér týmu mužů a trenér ve Sportovním centru mládeže.

Na závěr dal generální manažer klubu Marek Fořt příležitost k dotazům a krátce také pohovořil k ekonomickému zázemí a rozpočtu klubu.

PCh, 24.6.2019