AktualityŽeny

Ragbistky Říčan získaly stříbrné medaile v Mistrovství ČR 7s

Vynikající sezónu završenou ziskem stříbrných medailí z Mistrovství České republiky v sedmičkách mají za sebou ragbistky Říčan. Pod vedením trenéra Jana Selixe děvčata Mountfieldu sehrála šest turnajů Elitní série a až na páté místo v prvním dějství vždy brala medailové umístění a po právu za sebou kromě mistrovských Petrovic zanechala všechna ostatní česká družstva. Po loňském bronzu je říčanské ženské ragby ještě o kousek blíže samému vrcholu.

Turnaje v sezóně

Datum Pořadatel Umístění Říčan
6.4. RC Sparta Praha 5. místo
13.4. RC Dragon Brno 2. místo
4.5. RC Přelouč 1. místo
12.5. RC Tatra Smíchov 3. místo
25.5. RC Mountfield Říčany 3. místo
15.6. RK Petrovice 3. místo

Celkové pořadí Mistrovství ČR (bez RU Donau Wien a RK Medvék)

  1. RK Petrovice
  2. RC Mountfield Říčany
  3. RC Tatra Smíchov
  4. RC Sparta Praha
  5. RC Dragon Brno
  6. RC Přelouč

Martina Nejezchlebová, jedna ze služebně nejstarších hráček Mountfieldu, hodnotila ročník 2019 v Elitní sérii Mistrovství ČR pozitivně.

„Po třetím turnaji v Přelouči jsme měly našlápnuto na titul. Zlomem sezóny byl turnaj na Tatře, kde jsme prohrály jediný zápas s Vídní o pouhý bod a nakonec jsme o skóre zůstaly za Petrovicemi, i když jsme je ve vzájemném zápase porazily. Následný turnaj doma v Říčanech, kde jsme s Petrovicemi prohrály, pak definitivně přiřkl titul právě do Petrovic“.

A jak vidí Martina další sezónu?

„Nebudeme chtít nic menšího než titul. Důležité je samozřejmě, aby tým zůstal pohromadě a vyhýbala se nám zranění. Proto bude důležitá poctivá příprava před sezonou i tréninková morálka v sezoně. Letos všechny holky, snad s pochopitelnými výkyvy v období maturit a přijímaček, poctivě makaly a to bude klíčem úspěchu i do budoucna. Samozřejmě by nám hodně pomohlo okysličení týmu novou krví, protože kádr máme poměrně úzký“.

Trenér Jan Selix si již v průběhu sezóny pochvaloval, že děvčata dodržovala herní plán.

„Před sezónou jsme velmi dobře potrénovali a bylo to znát. Holky hrály to co jsme chtěli. Zdobila je aktivní hra v obraně a dobré držení míče v útočné fázi. Za celou sezónu jim děkuji a věřím, že se spolu můžeme nadále zlepšovat.

PCh, 17. 6. 2019