AktualityMuži

V sobotu 8. června hostíme Spartu

Prestižní zápas mají před sebou ragbisté Mountfieldu. S letos neporaženou Spartou se utkají na stadionu Josefa Kohouta v sobotu 8. června od 15:00 hodin.

Sparťané ovládli základní část soutěže s impozantním skóre 263:53 a hned v pěti ze sedmi utkání tohoto ligového bloku položili více než čtyři pětky. Formu si Pražané přinesli i do nadstavbové části TOP6, oba dosavadní zápasy vítězně zvládli, včetně suverénního vítězství 41:17 nad Pragou v předchozím dějství.

V kádru Sparty je mnoho současných či bývalých reprezentantů České republiky a také vynikající Jihoafričané Uys a Fortuin. Lídry týmu z Podvinného mlýna jsou pilíř Martin Havlíček, další rojník a kapitán Jan Páv, útoková spojka Richard Hřebačka a především nejlepší český ragbista posledních let Jiří Pantůček, letos bohužel laborující se zdravotními problémy. Do kádru se také vrátil z Francie mnohonásobný reprezentant Marek Loutocký.

Mountfield podlehl v minulém kole na hřišti Vyškova 21:29 a díky nevydařenému závěru utkání nakonec nevyválčil ani bonusový bod za rozdíl skóre do sedmi bodů. Pohled na tabulku TOP6 tak zatím není příliš růžový. Páté místo za dva body ze dvou utkání a tříbodová ztráta na čtvrtý Vyškov. Zápas se Spartou tak bude pro Říčanské nejen prestižní, ale i z hlediska vývoje soutěže a sebevědomí velmi důležitý.

V základní části 1. ligy se oba soupeři utkali na stadionu na Podvinném mlýně v sobotu 4. května. Sparta vyhrála 21:9, ale nutno dodat, že velmi mladý tým Mountfieldu podal kvalitní a kompaktní výkon.

Přijďte povzbudit naše barvy již tuto sobotu 8. června!

Mountfield vs. Sparta od 15:00 hodin na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech.

PCh, 5. 6. 2019, úvodní foto Martin Zvolský