AktualityŽeny

Elitní série žen 7 míří do Říčan

V sobotu 25. května od 13:00 hodin se na stadionu Josefa Kohouta odehraje další, v pořadí již pátý, turnaj nejvyšší ženské soutěže v sedmičkovém olympijském ragby. Děvčata Říčan si letos v soutěži vedou výborně a atakují nejvyšší příčky.

V soutěži je zatím v čele rakouský RU Donau Wien, který letos spolu s maďarským Medvék RK doplnil a ještě více zatraktivnil českou nejvyšší soutěž žen. Oba kluby se po loňském mistrovském titulu ve svých zemích rozhodly pro účast v kvalitnější české soutěži a především Rakušanky předvádí výborné výkony.

Mountfield je v tabulce zatím třetí, dva body za Petrovicemi a pět za Vídní. Říčanským děvčatům v tabulce chybí body především z prvního letošního turnaje, kde skončily páté. Další tři turnaje už byly v jejich podání vynikající. V Brně druhé místo, v Přelouči vítězství a dva týdny zpět na Tatře trochu smolný bronz, který přisoudilo horší skóre při bodové rovnosti s Vídní a Petrovicemi.

Doma nebudou chtít ragbistky Mountfieldu nic menšího než vítězství, díky kterému by před posledním turnajem (15. 6. v Petrovicích) minimálně dorovnaly bodový zisk Petrovic. Tým je téměř kompletní včetně nejlepší ragbistky roku 2018 Lucie Oupicové.

Trenér Jan Selix se na turnaj těší. „Holky, jakmile se jim v sezóně začalo dařit porážet nejsilnější týmy soupeřek, se zklidnily a začaly předvádět to, co chceme. Aktivní obranou získávají míče soupeřek, své míče dokáží držet. Máme dobře natrénováno a zatím se nám vyhýbají i zranění“.

Přijďte i VY povzbudit říčanské ragbistky v jejich bojích o ligové vavříny! V sobotu 25. května od 13:00 hodin na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech.

Program turnaje

PCh, 21. 5. 2019, foto Klára Fáberová