AktualityDěti

Velikonoční výpravy do Grenoble a Whitstable

O velikonoční svátky se vypravily týmy říčanských dětí na zahraniční turnaje do Francie a Anglie.

V tradičně velmi silně obsazeném turnaji v Grenoblu se představily kategorie U8, U10, U12 a U14 a přivezly skvělé výsledky. Říčany se na turnaji staly vůbec nejlepším klubem a získaly hlavní cenu. V konkurenci týmů z oblasti Alp, Lyonu a výborného družstva z Marseille, které bylo loni první, ukázali kluci a holky v modrém sílu říčanského ragby! U8 byli druzí a čtvrtí, U10 čtvrtí, U12 druzí a U14 druzí a třetí. Krom ragbyových zážitků přidaly děti i zážitky z výletů do blízkých hor či k místnímu vodopádu.

Turnaj ve Whitstable absolvovaly výběry U10 a U12. Týmy Říčan se tak ve dvou kategoriích rozdělily a obsadily dva silné zahraniční turnaje, což je v historii českého ragby i našeho klubu unikátní!

A i ve Whitstable byla mise úspěšná, obě kategorie zanechaly vítěznou stopu v mezinárodním klání s výběry hrabství Kent, obě své utkání říčanské naděje vyhrály. Našim hráčům a hráčkám nechyběla bojovnost a nadšení i do dalších zápasů. Téměř všechny vyhráli a zasloužili si respekt a uznání kvality od soupeřů. I v Anglii si děti užily i mimo ragbyový program a potkaly významné osobnosti, třeba Primátora starobylého města Canterbury, kde děti obdivovaly nádhernou katedrálu a další památky. A protože v přímořském Whitstable bylo na Anglii nečekaně slunečné počasí, mladí Říčaňáci dokonce vyzkoušeli i teplotu moře.

Návštěva Whitstable byla významná i z pohledu diplomatického. Město je partnerským městem Říčan a celou delegaci vedl v Anglii starosta Říčan, pan Vladimír Kořen. Bylo nám ctí a děkujeme! Město Říčany celou akci také finančně podpořilo.

Velký dík patří také všem organizátorům, trenérům a hostitelům, věříme, že si děti přivezly zážitky na celý život.

PCh, 23. 4. 2019