Děti

U10 – Hodnocení výborné sezóny

Jěště nás čeká Bavaria Cup, kde kluci budou hrát za rugbyové velmoci jako je Nový Zéland, Anglie, Francie atd, nicméně již můžeme pomalu bilancovat a sezónu 2015/2016 v kategorii U10 uzavřít.

Musím především pochválit všechny kluky, není to pouze o hře, ale také o přístupu k tréninkům, kde účast byla vždy od 30-40 kluků. Samotný přístůp se také o mnoho zlepšil a práce s klukama byla super. Přislo i pár nových kluků a jsem rád, že se jim náš sport líbí a velice dobře se začlenili do týmu.

Ze sportního hlediska se nám také dařilo, na zahraničních turnajích na podzim v Milaně a na jaře v Grenoblu jsme hráli vždy ve finále, bohužel vždy jen těsne prohráli. Soupeři byli vždy velice dobří jako třeba v Grenoblu Clermont-Ferrand účastník TOP14. Pro mě důležitější je hra kterou kluci hráli, byli úžastní jejich rugbyové srdce je obrovské. Byli jsme na kluky nesmírně pyšní.

Za krásný výsledek považuji take turnaj v Brně, který jsme brali jako teambuilding, kde hráli kluci, kteří hrávají na turnajích v A a B skupinách, vytvořili jsem 3 stejné týmy a brali všechny 3 medaile.

Na závěr sezony se nám povedl vyhrát titul mistr ČR kategorie U10, musím sportovně uznat, že Pragovka byla rovnoceným soupeřem, ale kluci předváděli celý turnaj pěkné rugby a položili více pětek.

Kluci ročník 2006 přecházejí do kategorie U12 a bude to pro ně určitě zajímavá změna a kluci ročník 2007 budou ti starší, tak doufám, že budou tvrdit muziku v kategorii U10 -:)).

Ondra Fořt, za trenéry U10


Na závěr bych chtěl poděkovat rodičům, kteří jsou nedílnou součástí kategorie U10 a jejich podpora byla vždy super a samozřejmě chci poděkovat i trenérům Adam Sehnal, Michal Adamec, Vlasta Palata, Aleš Linhart, Aleš Fiala, Michal Fürst, Jirka Němeček a Ondra Fořt.
Děkujeme U10. RC Mountfield Říčany