AktualityDětiMládežMužiVeterániŽeny

Mládež 1.,Old boys 3.,Muži 4.,Ženy 4.

Taková je bilance Rugby Clubu Mountfield Říčany po víkendových finálových turnajích MČR ‚7s, mezinárodním turnaji veteránů Starorpažská šunka, zápasu mužů o třetí místo v Extralize a posledním turnaji žen.

U18 si v Ostravě prolomili sedmičkovou smůlu a po přesvědčivých výkonech ve skupině si v deštivém finále poradili s namotivovaným Dragonem Brno 24:12 a vybojovali titul mistrů ČR v rugby ‚7s.

U16 dokráčely ve Zlíně pro titul Mistra ČR ‚7s a jako první v historii v mláděžnických kategoriích tak vybojovali double, titul Mistra ČR v patnáctkovém i sedmičkovém ragby.

U14 bojovaly o sedmičkový titul v Brně, kde se klukům nepodařilo postoupit do závěrečných bojů o umístění a po zisku titulu v patnáctkovém ragby minulý týden v Praze obsadili na MČR ‚7s šesté místo. S předvedenou hrou však byli týmový trenéři Jan Selix, Vladimír Jelínek a Pavel Frinta velice spokojeni.

Muži v extralize již minulý týden splnili svůj výkonností cíl pro letošní rok a postoupili do závěrečných bojů Extraligy ragby. V utkání o třetí místo sice nestačili na letošního vítěze základní části a držitele Poháru Tondy Frydrycha Pragovku, ale na hostujícícim hřišti zanechali dobrý dojem, bojovali do závěrečných minut a podlehli obhájci loňského a předloňského titulu v poměru 22:10.

Ženy v Ellitní skupině ženského ragby v závěrečném turnaji na domácí půdě sice nedosáhly na stupně vítězů, přesto uplynulou sezónu mohou hodnotit více než úspěšnou, každý turnaj hrály rozhodující utkání o medaile a mohly tak slavit nejen pět let od svého novovzniku, ale i organizačně a společensky vydařený poslední turnaj doma. Na něm se s trenérskou karierou u ženského seniorského týmu při hudební After Party loučil Pepa Bláha, jemuž za veškerou práci a úsilí kolem rozjetí ženského ragby a postupu do nejvyšší soutěže patří velký dík klubu i ženského ragby v Česku vůbec.

Old Boys si po dvou letech opět zahráli doma na mezinárodním turnaji Straropražské šunky a i když se v silné mezinárodní konkurenci nepodařilo ukousnout sousta z hlavní trofej, je to po předvedených výkonech stále silícího kádru o nově dorůstající posili jistě jen v úrovni „zatím“. Chlapcům se podařilo vyhrát skupinu a při pohledu na konkurenci střídajících hráčů na čáře, je jen otázkou času než i v nejstarší kategorii začnou z mezinárodních turnajů padat kovy nejcennější.

Vedle finálových bojů mládeže, mužů a žen, odehrály děti své další turnaje OPČ. Říčany hostily kategorii U12, zatímco U10/U8/U6 si zahrály svůj první historický turnaj v sousedních Babicích. Těm patří velký dík, kam až coby novému kluby se podařilo ragby dotáhnout a jak vysoko položily laťku prvního turnaje – zahajovací ceremoniál i s pěveckým vystoupením jak na mistrovství světa, připravený turnaj, pohostinnost pro hráče i rodiče.

U16 ve Zlíně

U18 v Ostravě