AktualityMládež

Velký den mládežnického ragby

V sobotu 27.5 2017 se konal velký ragbyový den českého mládežnického ragby v Říčanech. Hrála se tři finálová utkání v kategoriích do 14 let (U14), do 16 let (U16) a do 18 let (U18) a všechna s naší účastí. Povedlo se to a všechny týmy mají zlato. Dlouhodobá práce s dětmi a mládeží se vyplácí.


Finále U14

 

RC Mountfield Říčany vs RC Dragon Brno 50:0

Tým do 14 let potvrdil roli favorita a jednoznačně přehrál soupeře z Brna. Diváci mohli vidět skvělé ragbyové akce našeho týmu, který hrál výborné útočné ragby.

 


Finále U16

RC Mountfield Říčany vs RC Sparta Praha 26:15

Tým do 16 let čekal těžký soupeř v podobě týmu složeného z hráčů Sparty a Přelouče. Naši hráči otočili nepříznivý vývoj utkání a v dramatickém závěru Spartu zlomili. Pochvalu si zaslouží obě mužstva, protože předváděla skvělé ragby ve velkém nasazení.

 


Finále U18

RC Mountfield Říčany vs RC Dragon Brno 26:20

Tým do 18 let musel ve svém finále otáčet ze stavu 0:14 a celé utkání bojovat s týmem složeným z hráčů Dragonu a Zlína. Hosté přijeli výborně připraveni a především v útoku dělali našim hráčů problémy. Náš roj dokázal podržet útočníky a bodovat. V dramatickém závěru jsme ubránili tlak Dragonu a mohli začít slavit třetí titul získaný v jednom dni. Dragon odehrál své nejlepší utkání a zaslouží si velkou pochvalu. Naši hráči předvedli velkou morální sílu a jsou stejně jako ostatní kategorie naší nadějí do budoucna.

 

Jeden tým, JEDEN KLUB

(AB)