AktualityMuži

Mountfield čeká klíčové utkání s Pragou

Sobotní odpoledne přinese na stadion Josefa Kohouta pravou ragbyovou bitvu. Oba týmy čeká zápas, který vítěze významně přiblíží postupu do play-off, poražený už postup nebude mít ve svých rukou. Mountfield i Praga mají totiž dvě kola před koncem nadstavbové části stejný počet bodů, Mountfield figuruje v tabulce na čtvrté, poslední postupové příčce, Praga je pátá.

Praga zatím neprožívá dobrý ragbyový podzim. Prohry na Tatře, ve Vyškově a doma se Spartou notně otřásly pozicí tradičního vysočanského klubu v tabulce. V posledním kole ale Pragováci zvítězili o šest bodů v Brně (17:23) a bodově se srovnali s Mountfieldem. Trenér Roman Šuster už nemůže v této sezóně nadále počítat s dvěma reprezentanty, Albertem Froňkem a Danem Hoškem, kteří odešli za ragbyovým štěstím do zahraničí.

Mountfield po dvou porážkách s Vyškovem a Spartou musí zabrat. Tým trápí špatná obrana a zejména v útočné řadě chybí zkušenosti. Trenér Miroslav Němeček se musí obejít bez dlouhodobě zraněných Stefana Gerbera a Lukáše Chytila, se zdravotními problémy laborují i Jindřich Duffek a Michal Schlanger.

Utkání se odehraje v sobotu 5. října od 14:00 hodin na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech. Srdečně zveme všechny příznivce říčanského i pragováckého ragby, aby dorazili v co největším počtu povzbudit své favority.

PCh, 3. 10. 2019, foto Jiří Koliš