AktualityKlub

Oslavili jsme 75 let klubu

V sobotu 21. září se stadion Josefa Kohouta oblékl do slavnostního hávu. Oslava 75 let říčanského ragby přilákala řadu osobností nejen z ragbyového prostředí.

Prezident klubu David Frydrych věnoval oslavy všem, kteří se od doby založení klubu v roce 1944 podíleli na jeho činnosti a rozvoji.

Starosta města Říčany pan Vladimír Kořen vyzdvihl význam klubu pro město, zmínil ragbyové hodnoty a ducha, ocenil práci s mládeží a popřál mnoho společných úspěchů do budoucnosti.

Starosta města Říčany Vladimír Kořen

Ocenění České Unie Sportu za přínos českému sportu převzali z rukou předsedy okresního sdružení ČUS Václava Kuchty pánové Miloslav Kohout, Jiří Štuksa, Pavel Sláma a David Frydrych.

Václav Kuchta (první zleva) s oceněnými

Velký potlesk přítomných si vysloužili i Tomáš Hofta a Miloslav Kohout, kteří se v tomto roce dožili významného životního jubilea. Oba pánové se mnoho let neúnavně podíleli na činnosti klubu.

První říčanské mistry republiky z roku 1996 přivedl na hřiště tehdejší kapitán Pavel Bureš a na stadionu Josefa Kohouta se sešly i průkopnice ženského ragby v Československu, říčanské dámy, které krásy ženského ragby poprvé představily v naší zemi již v roce 1984.

Mistři z roku 1996
České ženské ragby má kořeny v Říčanech

Na stadionu bylo k vidění skvělé ragby v podání mládežnických výběrů České republiky, Frankfurtu a samozřejmě Říčan. Představili se i All Blacks a Springboks, jejichž duel v rámci Mistrovství světa v Japonsku jsme zhlédli na velkoplošné obrazovce prostřednictvím přímého přenosu České televize, která navíc z oslav do dopoledního vysílání programu ČT4 Sport zařadila v přímém vstupu rozhovory s pány Vladimírem Kořenem, Davidem Frydrychem a Markem Fořtem. A velkoplošnou obrazovku jsme využili ještě k promítnutí premiéry filmu o našem říčanském ragby.

Dobrá nálada zůstala na stadionu až do nočních hodin, k ní přispěla i kapela Nadoraz a vzpomínky a zážitky ze života našeho říčanského ragby.

Ragby zdar a tomu říčanskému obzvláště!

Výsledky utkání Rugby festivalu:

  • 19.9. U19 ČR-Polsko 18:33
  • 20.9. U19 „B“ ČR-Polsko 7:31
  • 21.9. U19 ČR-Frankfurt 24:31
  • 21.9. U16 Říčany-Frankfurt 47:24
  • 22.9. U16 ČR-Frankfurt 26:5
  • 22.9. U19 Polsko-Frankfurt 19:13

Nealkoholické pivo Birell – Hlavní partner Výročí Rugby Clubu Říčany a U19 mužského Rugby festivalu.

PCh, 23. 9. 2019, foto Jiří Koliš a RC Mountfield Říčany