AktualityŽeny

Říčanská děvčata propagovala ragby

Říčanské ragbistky se ve čtvrtek 12. září zapojily do propagační akce ženského ragby na Letenské pláni v Praze. Na akci organizované komisí ženského ragby České rugbyové unie se podílely také ragbistky Sparty a Slavie. Naše barvy reprezentovaly dvě ragbistky z družstva žen, tři hráčky z kategorie staršího žactva a jedna teprve sedmiletá ragbistka.

Akce byla součástí rozsáhlejší propagační kampaně, která běží již od poloviny srpna na sociálních sítích, vrcholí nyní sérií těchto propagačních akcí konaných formou tréninků a her mimo hřiště klubů, v parcích či na travnatých plochách měst. Kampaň cíli na dívky ve věkovém rozmezí 12+ a jejich rodiče. Celá akce je připravená tak, aby se částečně kryla se světovým šampionátem, kdy bude ragby vidět více než obvykle.

Ragby na Letné propagovala i Martina Nejezchlebová: „Za mě skvělý nápad, jak ukázat mimo hřiště, že ragby je i pro holky, navíc je akce propojená s nastávajícím MS v Japonsku. Celý odpolední program byl perfektně zorganizovaný, všechny zúčastněné hráčky si akci užily. Kolemjdoucí lidé se u nás zastavovali a pozorovali naše skotačení a někteří se i s nadšením přidali“.

PCh, 17. 9. 2019