AktualityMuži

Letos podruhé s mistrovskou Tatrou

V úvodním kole nadstavbové části první ligy TOP6 přivítáme na stadionu Josefa Kohouta v sobotu 18. května od 15:00 hodin RC Tatru Smíchov, úřadujícího Mistra České republiky.

Bude to již druhé letošní měření sil mezi Říčany a Tatrou. V prvním zápase zvítězili ragbisté Mountfieldu na hřišti pod Strahovem 25:21, když si rozhodující náskok vytvořili v prvním poločase utkání (15:0).

RC Tatra Smíchov

Tatra do nadstavbové části postoupila ze čtvrtého místa, které si vysloužila po čtyřech vítězstvích (s Vyškovem, Dragonem, Zlínem a Slavií) a třech porážkách (s Pragou, Spartou a Mountfieldem). Smíchovští se v sezóně potýkají s početnou marodkou, přesto však mají na aktuální soupisce několik výjimečných ligových borců, jako jsou Berounský, Šimák, či Jihoafričan Jacques Fick.

V posledním utkání základní části porazili Smíchovští Slavii na jejím hřišti 52:10.

RC Mountfield Říčany

Mountfield prošel základní částí snadněji než Tatra, dvě porážky se Spartou a Pragou přisoudili Říčanským třetí místo tabulky. Mountfield se prosazuje týmovou hrou, vždyť do bodových statistik se položením pětky zapsalo 21 hráčů. Velmi dobrou mušku má letos s úspěšností prokopu téměř 93% Jan Kučera.

V posledním zápase základní části porazil Mountfield zlínské ragbisty 63:17.

Přijďte povzbudit Mountfield v atraktivním duelu s mistrovskou Tatrou již tuto sobotu!

PCh, 16. 5. 2019