AktualityMuži

V sobotu proti Zlínu se uzavře základní část 1. ligy

V posledním utkání osmičlenné základní části 1. ligy sezóny 2019 se rozhodne o složení nadstavby, tzv. TOP6, kam postoupí nejlepších šest týmů tabulky základní části. V tuto chvíli je jisté, že nadstavbu si zahraje Mountfield a nezahraje si ji ragbyový klub ze Zlína, soupeř, který se na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech představí v sobotu 11. května od 15:00 hodin.

RC Zlín

Zlín v loňském roce projel suverénně programem druhé nejvyšší soutěže a mohl se tak radovat z postupu mezi českou ragbyovou elitu. Zde se Valachům výsledkově nedaří, prohráli všech dosavadních šest utkání, ale výkony zlínských rozhodně nebyly nesympatické a třeba poslední těsná domácí prohra se Slávií 20:24 ukázala, že ragby ve Zlíně má svou kvalitu a perspektivu.

Ve zlínském dresu hraje několik ragbistů, kteří mají zkušenosti z mládežnických reprezentací. Josef Kocháň, Radek Holba a Jan Smiřický se v roce 2014 dokonce stali mistry Evropy do 20 let!

Za zmínku také stojí, že RC Zlín je rokem založení 1944 nejstarším ragbyovým klubem na Moravě. Se zlínským ragby je také spojena ikonická fotografie Standy Navrátila „Hrajeme za každého počasí“, jejíž autor s ní vyhrál 1. cenu v soutěži Sport amatér foto 2006.

legendární fotografie zlínského fotografa Standy Navrátila „Hrajeme za každého počasí“

RC Mountfield Říčany

Mountfield zaznamenal v minulém kole porážku po čtyřech předchozích výhrách. Na hřišti favorizované Sparty opět nastoupila v modrobílém dresu celá řada věkem ještě juniorů a naši nadějní borci předvedli velmi dobrý a kompaktní výkon.

V utkání se Zlínem je Mountfield velkým favoritem a případné vítězství potvrdí třetí místo v tabulce základní části za vysočanskými kluby Spartou a Pragou, mezi kterými se ve vzájemném zápase rozhodne o vítězi základní části a také o dalším rozlosování sezóny.

Lídrem bodování hráčů Mountfieldu je kapitán Jan Kučera, který zaznamenal v šesti kolech 66 bodů za 2 pětky, 16 konverzí a 8 trestných kopů. Pětku si v letošní sezóně připsalo už 14 našich hráčů.

Vážení fanoušci říčanských a zlínských barev, věříme, že v hojném počtu dorazíte na stadion Josefa Kohouta povzbudit své týmy v sobotním klání 1. ragbyové ligy mužů!

PCh, 9. 5. 2019