AktualityMuži

Nejúspěšnější tým ragbyové Moravy míří do Říčan

Ve středu 1. května zavítá do Říčan JIMI RC Vyškov. Vyškov je moravský hegemon. Všechny ostatní kluby Moravy nezískaly dohromady tolik trofejí jako Vyškovští. Ve své sbírce se pyšní třinácti mistrovskými tituly a čtyřmi stříbrnými umístěními. V osmi sezónách v letech 1973-1981 nepoznalo Československo jiného Mistra republiky než Vyškov. To vše stihli Moravané za 67 let existence na ragbyové mapě. Poslední titul si připsal Vyškov v roce 2016, loni se umístil na skvělé druhé příčce po porážce ve finále extraligy na hřišti smíchovské Tatry.

Kvalitní výchova mládeže se pochopitelně neprojevila pouze u výsledků „áčka“ Vyškova. Klub dodal do reprezentace naší země celou řadu skvělých hráčů. Z posledních let to byli například Ondřej Kutil, Martin Wognitsch či trojnásobný ragbista roku Jiří Pantůček, který však v současnosti obléká dres Sparty.

Vyškov do sezóny vstoupil výhrou nad Slavií 34:24. V druhém kole v repríze loňského finále extraligy podlehl na hřišti Tatry Smíchov 7:39. Následovala domácí výhra 71:16 nad Zlínem, naposledy však Moravané opět na domácím hřišti podlehli Spartě 10:47. V tabulce patří Vyškovským páté místo, kromě bodů za dvě vítězství získali ještě dva bonusové body za položení čtyř a více pětek v jednom zápase.

Mountfield po domácí porážce s Pragou nastoupil vítěznou cestu a té se nebude chtít proti Vyškovu vzdát. Poslední tři zápasy proměnili modří ve tři vítězství a zejména poslední výhra na hřišti mistrovské Tatry budí respekt. Nejvíce bodujícím hráčem Mountfieldu je kapitán Jan Kučera, který zatím zaznamenal 51 bodů. Jedenáct hráčů již v letošní sezóně poznalo radost z položení alespoň jedné pětky. V tabulce patří Říčanům prozatím třetí místo za neporaženými Pragou a Spartou.

Mountfield chystá pro fanoušky i soupeře překvapení. Příchod avizované posily z Jihoafrické republiky se v těchto dnech finalizuje, nastoupí už do utkání s Vyškovem? Kdo nepřijde, neuvidí. Nenechte si tedy ujít utkání RC Mountfield Říčany vs. JIMI RC Vyškov. Výkop je ve středu 1. května ve 14:00 hodin na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech.

Od 16:00 hodin poměří své síly rezervy obou týmů.

PCh, 25. 4. 2019, foto Petr Hněvsa