AktualityMuži

Dalším soupeřem Mountfieldu Slavia

V sobotu ve 14:00 hodin se na stadionu Josefa Kohouta v Říčanech představí pražská Slavia.

Pražané nevstoupili do nové sezóny výsledkově o nic lépe, než vloni, přesto první ligové utkání s Vyškovem ukázalo, že nejstarší ragbyový klub České republiky se herně zvedá. Slávisté drželi do poslední minuty naději na vítězství, položená pětka a úspěšně zahraný trestný kop Vyškova v závěrečných vteřinách utkání však nakonec vzaly i bonusový bod za rozdíl ve skóre menší sedmi bodů, Vyškov – Slavia 34:24. Alespoň jeden bonusový bod tak připadl Slavii za čtyři položené pětky v utkání.

Domácí derby se Spartou skončilo dle očekávání vítězstvím Sparty 0:45.

Slavii trénuje duo s výraznou říčanskou historií, Martin Javůrek a Jan Fojtík, mezi jejichž svěřence patří i nové jihoafrické posily Engelbrecht a Zaayman.

Mountfield si po prohře doma s Pragovkou 13:49, spravil chuť vítězstvím 29:21 v brněnských Cacovicích nad Dragonem. Výkony zaujali zkušení Brabec a Rohlík, kteří dodali klid jinak velmi mladému útoku.

Nejvíce bodujícím hráčem Mountfieldu je po dvou kolech Jan Kučera se 17 body. Do bodových statistik se zapsali ještě Antonín Brabec a Jakub Müller s 10 body a Tomáš Stránský s 5 body.

Mountfield lanaří ještě jednu zahraniční posilu do útočné řady, kterou bohužel ještě v zápase se Slavií neuvidíme.

V minulé sezoně zvítězil Mountfield v obou vzájemných utkáních, v Edenu 64:10 a doma 43:10.

Přijďte se podívat na ragbyové klání dvou tradičních ligových klubů. Po skončení utkání prvních týmů, se utkají rezervy Říčan a Slavie od 16:00 v Poháru nadějí.

PCh, 10. 4. 2019